Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Att leva med epilepsi?

Epilepsi historia

2010-05-09 17:07 #0 av: [per50]

Epilepsi har förekommit i tusentals år. Tidigare ansågs den sjuke vara oren och att sjukdomen berodde på onda andar.

Det som utlöste anfallen ansågs vara kyla,vindar och sol. För att omgivningen skulle kunna skydda sig mot sjukdomen spottade man på den sjuke.

Behandlingen för den epileptiske bestod av att dricka färskt blod från friska människor.

Så nu söker vi mera historier om människors syn på epilepsi förr som nu

Artikelbild från MorgueFile, tillstånd för användning.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-06-03 23:57 #1 av: mona43

Skönt att vi är mera upplysta om sjukdomen, men endel tro om epilspi lever fortfarande vidare, det finns till och med folk som tror att den smittar, fortfarande är många okunniga om epilepsi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.