Att leva med epilepsi?

Epilepsi - en glömd sjukdom

2010-05-23 13:43 #0 av: [per50]

Tyvärr så förknippas den här sjukdomen ofta med missbruk av något slag, vilket i och för sig förekommer här liksom i många andra sjukdomar. ALLA kan få ett epileptiskt anfall någon gång i livet, det är få människor medvetna om.

Kunskapen om epilepsi är väldigt dålig, i och med att det rör sig om centrala nervsystemet med hjärnan som centralpunkt är det ett svårforskat område. Dessutom finns det väldigt få neurologer här i Sverige.

Tyvärr blir många som har epilepsi isolerade, i alla fall av dem som har anfall ofta. Det beror på att många av dessa personer skäms för sin sjukdom, när anfallet kommer så kan de kissa ner sig och på andra sätt genera sig.

Det är ju inget dessa personer kan göra något åt, men för att inte genera sig på det sättet väljer de isolering istället.

När jag fick min epilepsi diagnos så hade jag i början lite svårt att acceptera sjukdomen, men nu när man är äldre så godtar jag min sjukdom.

Hur är dina känslor kring epilepsi och har du accepterat din sjukdom.

Texten är lånad från lifeisabitch.se

Artikelbild från MorgueFile, tillstånd för användning.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-06-03 23:51 #1 av: mona43

Berätta gärna om dina egna upplever.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.