Barn med epilepsi

Spädbarn med epilepsi

2011-07-09 13:49 #0 av: [iurochskur]

Ny forskning från Howard Florey Institute i Melbourne har visat varför mutation i en enda gen kan orsaka epilepsi hos spädbarn.

Dr Steven Petrou och hans team visste att den genetiska mutationen fanns, men visste inte dess effekt på hjärnans funktion eller att den kan styra retbarhet hos spädbarn hjärnor.

"Denna upptäckt hjälper oss att förstå hur och varför denna form av epilepsi, som kallas godartad familjär neonatal infantila anfall, visas i dessa barn," Dr Petrou sagt.

"Intressant, fann vi också att den jonkanal som bär mutationen i sig är naturligt skyddande eftersom den begränsar retbarhet hos barnet hjärnan genom att vänta för att till fullo" slå på "bara i den vuxna hjärnan.

"Den mutation accelererar detta normalt försenad utveckling förändring lämnar känsliga spädbarn hjärnan med en alltför retbara kanal och epilepsi.

"Om detta byta till en mer retbara tillstånd inträffar för tidigt under hjärnans utveckling, är det möjligt att epilepsi och andra neurologiska sjukdomar utvecklas.

"Detta visar på komplexiteten i den mänskliga hjärnan och hur sjukdomar kan utvecklas om en enda mekanism går snett", sa han.

Denna forskning har nyligen publicerats i Molecular and Cellular Neuroscience. Enligt Dr Petrou, kan eventuella nya vägar för forskningen ur denna studie.

Epilepsi drabbar 3% av den australiensiska befolkningen och bättre behandlingar finns ett akut behov som många befintliga behandlingsmetoder har allvarliga biverkningar för patienterna. I 30% av fallen, den aktuella drogen alternativ som finns ger ett begränsat anfall lättnad.

Det finns mer än 200 typer av epilepsi, som antingen kan vara medfödd eller resultat av en rad orsaker, bl.a., skallskada, kärlsjukdom eller hjärntumörer.

Källa: http://www.news-medical.net/news/2007/09/24/44/Swedish.aspx

Anmäl
2011-07-09 15:12 #1 av: [per50]

En väldigt intressant läsning

 

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2011-07-09 15:17 #2 av: [iurochskur]

#1 Ja jag tyckte det. Alltid roligt med ny läsning.

Anmäl
2011-07-09 15:50 #3 av: mona43

Att det finns 200 typer av epilepsi visste jag inte, intressant läsning tycker jag med.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2015-08-07 17:23 #4 av: datakvinnan35

hej #3av mona43 hej jag skulle vilja lära känna dig jag är född med epelepsi och samtidigt gick min mamma på heroin så jag har inte haft så bra kontakt med henne och förra året i augusi gick hon bort i lungcanser . mycket intressant inlägg från jenny

Anmäl
2015-08-16 21:42 #5 av: Tjeja

intressant läsning!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.