Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

behöver era råd och hjälp

2011-01-22 18:33 #0 av: localoca

jag ska ev börja jobba med en som har lätt epilepsi. men jag har inte så mycket kunskap om det

har usk utbildning samt att jag gjorde ett mindre arbete om det under höstterminen

men jag vill ha era råd och tips

det enda jag vet är att kunden har lätt epilepsi men kan få många små anfall om dagen

Anmäl
2011-01-22 23:24 #1 av: mona43

Om personen har många små anfall om dagen så kanske hon/han kan bli frånvarande en kort stund, kanske stirrig och skakig. Man kan inte göra så mycket vid sådana anfall, mer än att finnas nära och eventuellt se så denne inte gör illa sig, eller ramlar. Om anfallet drar ut på tiden kan personen behöva åka in på sjukhus. Efter anfallet kan en del bli irriterade, eller trötta, eller så märks det inte så mycket alls. Det är väldigt individuellt hur man reagerar vid anfall, vissa är också helt medvetna under anfallet, men kan inte styra sin kropp just då.

Det är bara att fråga på om du funderar på något.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-01-23 16:06 #2 av: [iurochskur]

Jag har epilepsi petit mal (lättare epilepsi) och har fått krampanfall under nätterna och frånvaroattacker på dagarna. Jag kan varmt rekomendera dig att skicka efter broschyrer från svenska epilepsi förbundet och läsa om epilepsi petit mal.

Annars finns det bra info om det här med tror jag.

 

Anmäl
2011-01-23 16:55 #3 av: localoca

1# tack för ditt svar! då känns det lite bättre

2# tack, ska kolla upp det :)

Anmäl
2011-01-23 17:02 #4 av: [iurochskur]

#3 Annars har du mig på msn och kan passa på och fråga på där.

Anmäl
2011-01-23 17:06 #5 av: mona43

Det är bara att fråga, så finns det säkert någon som kan svara.Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-01-23 18:10 #6 av: localoca

3# jo jag tänkte det med :) fast jag är tacksam för alla andra som med svarar rent generallt eftersom jag inte vet något annat om den här personen

Anmäl
2012-05-06 12:14 #7 av: lilian-62

Mitt tips är att du, som även andra föreslagit, att läsa allt om sjukdommen och de olika varianter som finns. Du har ju fått lite tips här ser jag. Men jag vill även rekommendera dig något annat. Av egen erfarenhet märkte jag att omgivningen fokuserade allt för mycket på min sjukdom och inte på mig. Det kändes ibland som att jag VAR epilepsi när folk omkring mig alltid frågade om min hälsa och hur jag mådde. Förstår att det var av all välvilja, men det kunde bli lite för mycket. Så mycket att jag börja dra mig för mig själv.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.