Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Epilepsi märket

2010-12-02 12:29 #0 av: [iurochskur]

Detta är viktigt att veta även om man inte har en närstående som har epilepsi. Var som helst kan någon falla ihop och krampa utan att någon vet vad det egentligen beror på. Om man lär sig känna igen ep märket så kan man hjälpa en person i tid. Jag själv har epilepsi och vet vikten av att få hjälp i tid samt att folk i min närhet vet hur dom ska agera OM jag skulle få krampanfall mitt på blanka dagen. Detta är OT men verkligen viktigt. Sprid gärna kunskapen vidare så att nästa gång någon krampar vet dom med hur man agerar.

Anmäl
2010-12-03 11:43 #1 av: [per50]

Jag har länge tänkt skaffa detta märke som är en billig livförsäkring, att ta med sig ut i samhället när man är bland folk

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-12-03 11:51 #2 av: mona43

Håller med er, eftersom många inte vet man skall göra när en person får ett anfall, kan de handla helt galet, eller misstolka anfallet och tro att man är påverkad av alkohol eller droger, med märket och lite anvisningar om vad man skall göra vet folk hur de skall handla och detta ger en bra trygghet för alla.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-12-03 11:59 #3 av: [iurochskur]

Även om jag har små anfall så får jag ju lättare anfall mitt på dagen om jag glömt av en tablett. Så jag har beställt ett sådant.

Anmäl
2010-12-03 12:16 #4 av: mona43

Det är verkligen A och O att ta medicinen i tid. Samma märker jag med min blodtryckstablett, jag får huvudvärk om jag slarvat med att ta medicinen.

Att ta medicinen flera timmar senare när man har glömt den, kan bli fel, eftersom det kan bli för nära nästa gång om man tar flera gånger om dagen. Då blir det för stor koncentration av medicinen i blodet och man kan må dåligt av det också.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-12-03 13:24 #5 av: [iurochskur]

#4 Så sant! Jag blir riktigt dålig om jag missar en tegretol i några timmar. Jag blir trött och domnar samt så påverkar det mig psykiskt. Så ja, att ta en tablett i tid är A och O.

Anmäl
2010-12-03 14:21 #6 av: [per50]

#5 Att missa ta tabletter har jag gjort många gånger, en gång så tog jag två tabletter på en gång och jag blev helt dekad och blev sängliggande en hel dag.

Så nu är jag väldigt noga med att ta min tegretol i tid, och skulle oturen vara framme att jag skulle missa ta medicinen, så tar jag bara en tablett denna dag och sedan ta nästa tablett tidigt på morgonen dagen efter.

 

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl