Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Arbetslös, kan man?

2010-07-19 14:45 #0 av: [iurochskur]

Hur stor chans till arbete har man som småbarnsförälder och fått diagnosen epilepsi?

Jag hade redan som småbarnsförälder svårt att få napp på dom jobb jag sökt, men nu försämras oddsen ytterligare i och med medicinering. Kan man be arbetsförmedlingen om "special" jobb?

Sen undrar jag vilka typer av jobb som är lämpligt när man äter tegretol? Tänkte på detta att man inte får köra bil med tegretol i kroppen.

 

Anmäl
2010-07-31 18:43 #1 av: mona43

Per har varit helt öppen om sin epilepsi och de svårigheter som den för med sej, både till arbetsförmedlingen och försäkringskassan, du har chansen att få arbetsträna inom olika yrken för att se hur det fungerar för just dej, det hjälper arbetsförmedlingen och försäkringskassan till med, det beror mycket på hur du påverkas av stress och annat sedan du fick din epilepsi. Många med epilepsi fungerar bra på arbetsmarknaden, men kan ibland behöva byta yrke.

Många arbetsgivare kan vara oroliga när man berättar om epilepsin, det handlar oftast om okunskap, har man en fungerande medicin och får ett arbete som kan anpassas individuellt, brukar det fungera.

Det är svårt att säja vilket yrke som skulle passa dej med Tegretol, det beror nog mycket på hur du påverkas av din medicin, om du blir mycket trött, eller får epilepsikänningar osv.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.