Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Av med allt

2010-04-28 23:56 #0 av: [Traveller]

Att få diagnosen Epilepsi mitt i livet är som en revolution,man blir av med allt!

Från att ha varit en aktiv trafikarbetare med stort socialt,  kollegialt,fackligt,politiskt nätverk till en svårt sjuk person tog ungefär 50 dagar i mitt fall.Alla försvann.

Efter rehab och omplacering blev tillvaron sig aldrig mera lik,man var bara ett omplaceringsfall som var svårt att placera,då EP är en icke förutsägbar sjukdom som innebär drastiska inskränkningar i den sjukes arbetskapacitet.

Min egen historia innehåller nedgång och många svåra år innan jag reste mig och skaffade mig ett annat liv.Tack vare en stark facklig organisation,egen viljestyrka och livslust trots allt så kom jag vidare till ett liv som passar mig.

Diagnosen står kvar och jag måste medicinera livslångt men tillvaron med olika intressen och nya vänner har gjort livet värt att återigen leva och med ålderns rätt har jag nu avtalspension och slipper oroa mig för borgerlighetens jakt på sjuka och handikappade.

Kom ihåg att Epilepsiförbundets ordförande Pålson/Ahlgren tillhör KD och den gruppering i riksdagen som stjälpt möjligheten för svårt sjuka människor att leva ett någorlunda liv.   

 

 

Anmäl
2010-04-29 13:52 #1 av: mona43

Tack för din berättelse, det är verkligen illa att våran regering och dessutom en person på epilepsiförbundet, har försvårat för sjuka att få all hjälp så man kan leva ett så bra liv som det går.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-07-31 21:19 #2 av: [per50]

Hej Traveller hur har du med din epilepsi?

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-08-09 14:59 #3 av: [Traveller]

Hej Per,sommaren med tropisk värme förbyttes till en monsunsommar så krisen med torka för trädgården ändrades till översvämning.

Epilepsin är under kontroll med medicinering och min neurolog har avrått mig från att trappa ned medicindosen då jag äter minimidos sedan flera år.Risken för anfall får jag betala för själv som han säger och jag vill inte riskera min frihet igen.

Spurten i valrörelsen har börjat så mina dagar går delvis åt till gräsrotsarbete för mitt parti Socialdemokraterna,årets val är det viktigaste på decennier.Vinner högern så kommer det Sverige som vi känner inte att existera 2014,ta bara alla planerade utförsäljningar av statlig affärs verksamhet,urholkningen av samhällsolidariteten med massiva skattesänkningar för en liten överklass som betalas av samhällets minst bemedlade,sjuka,arbetslösa,ensamstående och fattigpensionärer.Stötande att svensken är så dåligt påläst så att han inte förstår de ideologiska skillnaderna mellan höger och vänster.

Efter valet hade jag planer på en cykeltur genom Indien men den får vänta.Istället så blir det Indokina med båt (pråm) luff från övre Mekong nedströms från Kina genom Laos och Cambodia mot Mekongdeltat i Vietnam.Kompletterat med buss och cykel så räknar jag med att vara borta ett par månader och slippa frysa mig igenom julhelgerna.

Hur har du det själv?jag har inte läst/varit inne här så mycket men tycker det är svårt att orientera mig på sajten.Trubbiga datorkunskaper antagligen.

Anmäl
2010-08-10 03:06 #4 av: mona43

Skönt att epilepsin är under kontroll och även medicineringen. Förstår att du har fullt upp under valrörelsen. Hoppas folk har börjat inse hur det fungerar med högern, och väljer klokt. Låter spännande med resorna framöverGlad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-11-13 18:15 #5 av: mona43

Hej Traveller, hur mår du nu efter valet? Förstår att det varit fullt upp.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.