Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Så hemskt!

2010-04-27 01:27 #0 av: [Jeremina]

Jag hörde idag på radion att polisen gripit en man som hade epilepsianfall. De sprejade pepparsprej i ögonen på honom och tog honom till polisstationen.

Där sprutade de sedan vatten på honom men till slut upptäckte de att han var sjuk. Men istället för att skjutsa honom till sjukhuset så släppte de bara ut honom.

Det är så hemskt att jag har svårt att tro att det är sant men tyvärr är det det Gråter

Anmäl
2010-04-27 18:56 #1 av: Nordann

Det händer tyvärr då och då.Polisen behöver upplysning om epilepsi och vissa andra sjukdomar och handikapp,det är det enda som hjälper mot sånt här.

Anmäl
2010-04-28 01:58 #2 av: Mirjami-78

Skrikandes Fy vad hemskt!! Får det verkligen gå till så där?? Blir arg!!

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Anmäl
2010-04-28 02:04 #3 av: [Jeremina]

De visade det på Mittnytt ikväll och killen var 27 år och hade inget brottsligt förflutet. Han blir förvirrad när han får sina epi-anfall och inga riktiga kramper.

Han hade märket på sig i form av halsband, borde de inte ha sett det?

Killen ska anmäla Östersundspolisen!

Anmäl
2010-04-28 02:33 #4 av: Mirjami-78

Bra gjort ut av denna kille!! Så får det inte gå till....Och polisen borde kunna veta detta.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Anmäl
2010-04-28 03:05 #5 av: [Jeremina]

Polisen försvarade sig med att det var en kvinna som ringde om killen och hon trodde att han var våldsam Förvånad

Anmäl
2010-04-28 19:07 #6 av: Mirjami-78

Ja alltid kan det komma med något att försvara sig med. Hoppas killen få rätt i slutändan ändå och får skadestånd eller en ursäkt.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Anmäl
2010-04-29 00:23 #7 av: [Traveller]

Snuten har aldrig lärt sig om EP,detta som du skriver om hände på 60-talet också.Snuten är snuten och alltid livsfarliga att vistas i närheten av.Snuten är en samling våldsbenägna hantlangare i vårt samhälle.Akta er,det är bra att snuten finns,synd att dom behövs! 

Anmäl
2010-04-29 14:00 #8 av: mona43

Tyvärr verkar det vanligt att man tror att en person är full då den i själva verket har epilepsi, och kanske är omtöcknad av epilepsin, eller nyss har haft ett anfall, det krävs information till polis och andra berörda, så de lär sej skilja mellan en person som är full och en person som är sjuk.

Tyvärr är det indragningar överallt i samhället, under tiden blir folk felbehandlade och kränkta, det är verkligen helt oacceptabelt!

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-04-30 16:09 #9 av: Maria

Fast media kan allt vinkla berättelser också.

I det här fallet så verkar det som om han var på en "dejt" och fick ett anfall och det var tjejen som larmat polisen om att hon blivit attackerad. Så polisen måste ändå göra sitt arbete och gör man en utryckning där man tror att någon blir attackerad så tänker man nog inte i första hand på sjukdom.

I detta fall tycker jag det är tjejen som faktiskt har för dålig kunskap om hur epilepsi fungerar.

Sedan handlade förstås polisen helt fel när de bara släppte honom utan att kolla upp följderna.

Självklart ska sådant här anmälas men man ska nog försöka läsa mellan raderna när media rapporterar ibland{#emotions_dlg.wink}

/Maria

 

Anmäl
2010-05-05 04:08 #10 av: [Jeremina]

#9 Men killen hade ju en sådan bricka med epilepsimärke runt halsen så jag tycker i alla fall att de skulle handlat annorlunda för han var ju inte våldsam utan förvirrad bara Rynkar på näsan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.