Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Typer av anfall och vad utlöser nya?

Var det någon som såg Dr.House?

2010-03-11 22:13 #0 av: Shine

Hej

Jag är "ny" här. Jag har vart medlem ett tag. Men passiv och varken läst eller skrivit här förrän nu.

Jag är inte diagnostiserad med epelepsi men misstanke om det har funnits, men inget har hittills kunnat fastställas.

Jag såg ett avsnitt på serien Dr.house för ett par veckor sedan nånting, där de kom fram till att en människa utan typiska epelietiska symtom, hade epelepsi. Detta kunde heller inte synas på eeg för att de låg för centralt in mot hjärnan sett.

Mannen hade otroliga stundtals smärtor, som ibland förflyttade sig i kroppen. Smärtorna var så svåra och utan att läkare kunde vara för fel på mannen (och då skyller de ju gärna på att de är psykosomatiskt...) som hade familj inte orkade leva med detta längre.

House var själv nära på att ge upp, låta mannen ta livet av sig när han kom fram till att det var epelepsi.

 

Jag har själv väldigt "konstiga" symtom och stress ska vi inte tala om vad de sätter igång. Än så länge har endast ett "regulärt" epelepsianfall kommit då jag föll ihop, försvann några sekunder, krampade visst något, och hmm... svalde nog inte...

Annars är det smärtor som knivhugg. I huvudet eller i ryggen mest. Känselbortfall så kraftiga att jag kört av vägen ett par gånger. Oförmåga att kunna hålla mig vaken, från helt vaken på några sekunders spektrum... mm.

Åsikter någon?

Läkare har svikit mig... de säger bara att de är psykosomatiskt och att jag ska stressa mindre.

Jag kan fortfarande inte släppa tanken om epelepsi. Speciellt inte efter avsnittet med Dr.House.

 

Alla åsikter eller inlägg är välkomna. :)

Tack.

Önskar er en solig härlig vårdag!

Anmäl
2010-03-12 10:48 #1 av: mona43

Du har all rätt i att få en utredning gjord, det är så typiskt och så enkelt för läkarna att påstå att mycket är psykosomatiskt, det kan de inte säga förrän ordentliga undersökningar är gjorda.

Du har ju haft anfall som jag tycker låter som epilepsi, min yngre son har liknande symtom, som förvärrats under åren, han klagar på huvudvärk när han känner av sekundanfallet, sedan försvinner han några sekunder, då blir han stirrig.

Han är oerhört stresskänslig, han får genast mera epilepsikänningar när han är inne i en stressig period, hans får även små attacker i sömnen då han skriker på ett annorlunda vis, eller rusar upp och är frånvarande.

Min sambo Per fick sin epilepsidiagnos redan efter första anfallet, han är också rejält stresskänslig, och känslig för ljus och ljud, han får ofta rejäl huvudvärk och ont i ryggen, han kan från ena sekunden till den andra bli oerhört trött, så han knappt klarar av att vara vaken, han upplever också att han är mera glömsk, han kan glömma vad han ska säja mitt i en mening, eller glömma vad han skall göra mitt i en handling, vilket är erhört retfullt för honom, han har också svårt att ha göra flera saker samtidigt.

Ställ mera krav på läkarna, du har all rätt att få komma till en specialist, en neurolog, som får avgöra vad du drabbats av, att bara skylla på psykiska saker när det kan tyda på något annat är helt fel.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-03-13 09:25 #2 av: Maria

Du borde bli ordentligt utredd.

Frågan är om programmet Dr House kan anses vara medicinskt korrektObestämd Mycket tveksamt.

/Maria

 

Anmäl
2010-07-31 20:51 #3 av: [per50]

Hej Shine hur har du det idag, har du lust att berätta om det?

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-08-18 12:29 #4 av: Shine

Jag såg en länk om icke-epeleptiska anfall. Det var intressant.

Min s.k läkare har dock stämplat och avskrivit fallet som stress och utbrändhet...

Det finns väl en rimlig misstanke om det, men men...

Jag går nu iaf på topimax som ju faktiskt är en epelepsimedicin.

Det är mycket bättre med den. Reaktionerna blir inte så uttalade.

Den har ju däremot några biverkningar.

 

Anmäl
2010-10-02 00:42 #5 av: Kickan90

jag har inga epeleptiska-anfall men jag har ändå sjukdomen.

har aldrig haft några anfall och jag har petitmall (stavning?)

tycker att du ska stå på dig och få en undersökning gjord =) de var så min mamma gjorde för mig när jag var riktigt lite och tur det annars kanske jag hade haft anfall, vem vet?!

Anmäl
2010-10-08 02:29 #6 av: Shine

Hur yttrar sig epelepsin för dig Kickan?

Vad gjorde din mamma för undersökning på dig och varför?

 

Jag har gjort ett EEG utan att de kunnat fastställa något.

Anmäl
2012-06-30 21:49 #7 av: Shine

Hej hopp. :) Väcker liv i en gammal tråd. Vad intressant att läsa det jag skrivit (att jag blev bättre av topimax? kommer jag inte ens ihåg) tidigare och det ni har svarat.

Det var längesen jag åt topimax nu, jag blev lite dement av dem... trodde jag iaf. Jag är mer glömsk nu än tidigare och har svårt att koncentrera mig. Ljud och ljuskänslig är jag... mycket stresskänslig. ofta huvudvärk och spänd. "hugg i bakhuvudet?? känner så väl igen det ni skriver... och i perioder, som skov, vansinnigt utmattad.

Nu glömde jag vad jag skulle skriva...

Jag är iaf under utredning och för första gången känns det som att de är intresserade av att ta reda på vad det kan vara som gör mig sämre.

Är det någon som har ont i kroppen rent allmänt också eller är värme/köldkänslig?

Får domningar?

 

Anmäl
2012-07-01 10:22 #8 av: mona43

Vad skönt att de äntligen börjat utreda dig. Min sambo Per som är medarbetare här på sidan får ofta domningar i kroppen. Han har också ont i kroppen men om det uppkommit av epilepsin är svårt att säja. Min son som är 17 år är köldkänslig av sin epilepsi, han är också känslig mot  blåsväder.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2012-07-01 16:01 #9 av: Shine

Intressant. Tack för svar! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.