Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Barn och vuxna med epilepsi

Har jag Ep igen?

2010-03-23 17:07 #0 av: mrsAstrom

Jag fick det vid två månadersålder, hade de tills jag var tio. Då avbröts all behandling pågrund av total överdosering.

 Nu senaste året har som började med en sju veckors peroiod med lägesyrsel, fast på båda sidorna, (gjort MRT, visade inget) spelade ingen roll hur jag rörde mig. Den har lagt sig, bara lite för känningar av den ibland. Men den yrseln brukar komma tillbaks någon gång per år, vilket den gjort mellan 16 och 30 års ålder. Kollade EEG innan körkort och de var grönt!

Jag är känslig för ljud, har svårt att hålla mig vaken, ser konstiga saker i vidvinkelseendet, ser flimmer i ögonen när jag blundar, benen gungar vid sänggående, ibland även då jag sätter mig för att vila på jobbet och jag har väldigt låg toleranströskel, blir väldigt lätt arg, uppretad. Förra veckan vaknade jag och min man frågade vad gör du, då svarade jag (minns det själv han har inget sagt) jag måste vända på mig jag krampar??? 

Har mest bara haft anfall nattetid när jag var liten.

Anmäl
2010-03-23 21:15 #1 av: mona43

Svårt att säga om det är epilepsin som kommit tillbaka, många av dina symtom liknar mycket epilepsi. Har du kollat upp blodtrycket? Eftersom för högt eller lågt blodtryck också kan ha en inverkan på allmäntillståndet.

 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-03-23 21:31 #2 av: Maria

Lägesyrsel är, om jag inte har fel, obalans i kristallerna i örat, och kan då inte ses på MR. Vissa sjukgymnaster är jätteduktiga på att behandla lägesyrsel.

Vid denna typ av yrsel är nystagmus vanligt. Det är ögonryckningar som känns väldigt obehagligt.

Så visst kan det vara något annat än epilepsi.

Här kommer en länk om nystagmus

/Maria

 

Anmäl
2010-07-31 22:00 #3 av: [per50]

Hejsan mrsAstrom hur har du det med dina problem, skriv gärna och berätta.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-12-03 15:22 #4 av: [per50]

Hejsan mrsAstrom hur har du det med dina problem? Skriv gärna och berätta.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.