Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Ny bedömning för sjuka

2010-02-05 19:57 #0 av: mona43

Regeringen föreslår ändring i hälso- och sjukvårdslag. Avsikten är att stärka sjukas rättigheter, bland annat är det meningen att sjukas rätt att få en förnyad medicinsk bedömning ska utökas.

Trots att det ska bli lättnader för sjuka är det ändå en ganska komplicerad proposition som ligger till grund för lagförslaget. Det handlar egentligen om att ett krav tas bort från det som redan har funnits, i stora drag rör det sig ändå om mycket allvarliga sjuka som kan komma få en ny bedömning av en annan läkare.

En ny bedömning av svåra sjukdomsfall förekommer eftersom läkare normalt talar med varandra när det gäller svåra sjukdomsfall. Nyheten nu är dock att sjukas rätt stärks ytterligare eftersom de själva har rätt att begära ett andra utlåtande av en annan läkare.

Det här kan ha stor betydelse för allvarliga sjuka att få möjlighet att inte bara behöva lita på en enda läkares bedömning. Förutom förnyad medicinsk bedömning stärks även ställningen för sjuka när det gäller vårdgaranti och fast vårdkontakt. Bland annat ska det bli lättare att få vård utanför det landsting där man bor

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2010-02-06 18:03 #1 av: mona43

Denna text är från våran dagstidning Örnsköldsviks Allehanda.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.