Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Vad är det som händer?

2010-01-21 20:36 #0 av: [per50]

Hjärnan består av tusentals miljoner nervceller, varje liten nerv alstrar lite elektrisk aktivitet. Cellerna är förbundna med varandra. Elektriska impulser (nervsignaler) leds från cell till cell regelbundet.

Från hjärnan leds den elektriska impulsen via nervtrådarna till olika delar av kroppen. En nervtråd är isolerad som en elektrisk sladd, detta förhindrar "kortslutning" och att impulsen sprids på ett felaktigt sätt.

Då du vill röra vänster tumme, går den elektriska impulsen från högra hjärnhalvan via nerverna till vänster sidas tumme, den rör på sig.

När vissa nervceller i hjärnan bli för aktiva sprids den elektriska impulsen oregelbundet i olika riktningar från cell till cell. Denna störning kan leda till olika sorters epilepsi anfall.

Källa:  Growingpeople.se

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2010-01-21 21:42 #1 av: mona43

De är verkligen otroliga nervcellerna, men känsliga också

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.