Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Djur med epilepsi

Epilepsi hos hund

2009-12-21 09:33 #0 av: spikes

Hej är ny här,men tog ett skutt in hit för att berätta lite om att hundar också kan få epilepsiGlad.

Det kan bero på en hel del omständigheter såsom foder,stress,små tumörer, och det kan även vara medfött hos en del raser.

Jag själv hade en omplacering som blivit misshandlad under sina 3 första år,han var mager och utmärglad när han kom till mig,3 ep anfall fick han redan samma kväll han kom,så det bar iväg till vet dagen efter för medicin,efter det kunde jag få honom att börja äta sakta men säkert i små portioner utdelat på flera ggr på dagen.

Detta tog ca en vecka,man kunde under tiden ana att något var på gång,men det stoppades av medicinen innan det bröt ut fullt.

Den hunden hade inte ett enda anfall under sina 2 år han var hos mig sen,men synd nog hade han fått så mycket stryk så hans ena höftkula hoppade av,och det gick inte att operera ihop det igen....han sover gott nu utan värk.

Anmäl
2009-12-22 20:13 #1 av: Qepta

Jag hade en valp utav rasen Tervueren som fick ett epilepsianfall vid 8 veckors ålder, det märktes redan vid 10-11 dagars ålder att det var fel på henne för hon var inte alls lika utveckad som de andra valparna. Vi stödmatade henne och kämpade men sen kom anfallet och dom som hade valparna åkte direkt till vetrinären och han sa sorgset att det var bäst att avliva henne eftersom hon kunde bli agressiv när hon blev äldre. Dock fick vetrinären en större chock när han såg att valpen var vid liv. För sånna små valpar dog oftast efter 10-15 dagar vad han visste. Kan lägga upp lite bilder på henne så förstår man att hon inte var riktigt utveckad.

 

 

En utav de välutveckade valparna.

Anmäl
2009-12-22 20:14 #2 av: Qepta

Och lilla kraken.

Anmäl
2009-12-22 20:14 #3 av: Qepta

-

Anmäl
2009-12-22 20:16 #4 av: Qepta

En utav de sista bilderna jag fick på henne, älskade valp vilar nu i himlen.

Anmäl
2009-12-22 20:49 #5 av: [per50]

Det syns att hon inte mådde bra, vilken söt liten tjej.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-12-23 00:06 #6 av: mona43

Så synd att en sån liten goding blev sjuk. Tur ändå att många hundar lever ett bra liv trots sin epilepsi

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-12-23 08:21 #7 av: spikes

Tack för din berättelse....oj så stor skillnad på den sjuka och den friska,jättesöta var dem.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.