Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Om sajten ifokus

Välkommen till epilepsi ifokus

2009-11-28 13:34 #0 av: mona43

Roligt att ni hittade hit! Här pratar vi om epilepsi hos både människa och hos djur. Hur det är att leva med epilepsi, eller ha djur med sjukdomen.

Hur påverkas man av omgivningen, Och hur reagerar omgivningen? Det finns tyvärr en stor okunskap om just epilepsi. Se er omkring, och tveka inte att skriva några rader.

Epilepsi är en sjukdom som varierar mycket. Några har stora problem med sin epilepsi, andra har en lättare form av sjukdomen.

Ordet epilepsi är taget från Grekiskan och betyder ordagrant: Tagen med överraskning. vilket är sant, anfall kommer blixtsnabbt.

Stödet från omgivningen är oerhört viktigt för den drabbade. Med en förstående omgivning kan de flesta få en bra livskvalité.

Men tyvärr finns det fortfarande en stor okunskap om epilepsi. Många fördomar lever fortfarande kvar i samhället.

Epilepsi är en sjukdom som inte syns utanpå. För omgivningen ser man helt frisk ut. När sjukdomen är lugn så kan man oftast leva ungefär som vanligt.

Men detta är en sjukdom som fort kan ändras när man får ett anfall. Vissa har också en stor trötthet eller andra jobbiga symtom. Även när inget anfall kommer, så kan vardagen bli en prövning.

Text och bild av Mona

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-12-18 01:31 #1 av: Linda

Tack:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.