Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Mediciner och första hjälpen

Anfall under medicinering

2009-12-15 21:26 #0 av: mona43

Orsakerna kan vara många:

Diagnosen epilepsi är helt enkelt felaktig.  Olika typer av attacker påminner om epilepsi anfall, lågt blodsocker, svimning, olika hjärtsjukdomar, cirkulationsstörningar i hjärnan av små blodproppar, migrän, yrselattacker, abstinens vid missbruk, panikångest liksom så kallade psykogena anfall är några exempel.

Man kan ha fått fel sorts medicin mot den typ av anfall man har.

Doseringen kan vara för låg. Eller bero på felaktig ordination, för snabb ändring eller avslutning av medicineringen. Vanligaste är att man har glömt att ta en eller flera doser.

Doseringen kan vara alltför hög. Detta kan konstigt nog medföra ökad anfallsfrekvens.

Vissa saker kan framkalla anfall, trots att medicinen är rätt doserad. Stor sömnbrist eller trötthet, fysisk och psykisk stress, feber, menstruation, alkohol, blinkade ljus eller hårdbantning är några exempel på detta.

Även en välinställd medicinering ger inte full garanti för anfallsfrihet under sådana omständigheter. Det är därför viktigt att försöka undvika dessa orsaker eftersom de kan provocera fram nya anfall.

Hur har det fungerat för dig med medicineringen? Berätta gärna

Källa: Frågor & svar av Birthe Borre

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-12-19 16:48 #1 av: Gnici

Ja, som jag har skrivit förut om min dotters ep, så har hon haft anfall TROTS olika preparat och dosering samt trots en operation som ett åring. Så medicinering är ingen garanti för anfallsfrihet. Men kanske min flicka är ett "extremfall". På hennes senaste EEG (sömn) visade det sig att hon fortfarande har konstanta epileptiska "störningar".

Hon ÄR också känslig för just en del av det du skriver om, för mycket TV tittande, för lite sömn, för mycket intryck utifrån mm.

Anmäl
2009-12-19 17:18 #2 av: mona43

Min son har inga stora anfall, han äter medicin, men ändå påverkas han av sin epilepsi så oerhört mycket i sin vardag. Det är kanske extra svårt i endel fall att hålla epilepsin i chack, trots olika behandlingar och operation. Det verkar vara vanligt att man är känslig på olika vis när man har epilepsi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-12-20 12:52 #3 av: Gnici

Ja det kanske är så. Jag har inte så stor erfarenhet av andra med ep och hur anfallen ter sig trots medicin och hur känsliga de är av yttre stimuli.

Anmäl
2010-01-16 20:23 #4 av: Nordann

Det finns rätt många med svårbehandlad epilepsi,det är när man får anfall trots att man äter en eller flera mediciner eller får annan behandling.

Jag har en dotter med svårbehandlad epilepsi,hon har provat alla möjliga mediciner och andra saker.Nu får hon Tegretol och så har hon en vagusnervstimulator (VNS).Trots det har hon en del anfall,de stora nästan alltid i sömnen och vi har lärt oss leva med det.Dottern är nu 18 och har haft epilepsi sedan hon var 3,det blir några år.

Anmäl
2010-01-17 17:38 #5 av: mona43

Min son, och sambon Per har inga stora anfall, men de påverkas ändå enormt av sin epilepsi, sonen har många små frånvaro attacker dagligen, då han blir stirrig en stund, det rycker lite i kroppen, eller så ramlar han bara omkull, eller skriker till.

Innan en sådan attack är han ofta orolig eller aggresiv, och klagar på huvudvärk eller magont. Efteråt är han ofta enormt trött.

Min sambo får huvudvärk, blir trött och vill dra sej undan, minnet påverkas, han glömmer saker, endel gånger svarar han inte när man pratar, eller också glömmer han sej mitt i en mening eller när han tänkt göra något.

Visst är de stora anfallen jobbiga, men de små anfallen, eller känningarna påverkar mycket det mesta i vardagen

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.