Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Gastroesofageal reflux

2009-10-05 22:08 #0 av: mona43

Barn men olika hjärnskador, exempelvis cerebral pares, kan drabbas av att magsaften går upp i matstrupen och därvid förorsakar svår smärta som leder till ett spänningstillstånd i kroppen.

Detta kan misstolkas som ett toniskt epileptiskt anfall.

Kostrådgivning, syradämpande läkemedel och ändring av kroppsställning till en mer upprätt, brukar vara tillräcklig behanling.

Källa: Boken Epilepsi & skola av Christer Larsson och Gunnar Fransson Kärnsjukhuset, Skövde

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-10-18 01:10 #1 av: [per50]

 Är det någons barn som har blivit drabbat av just detta

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.