Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Psedoeptileptiska anfall

2009-10-05 22:42 #0 av: mona43

Hysteriska eller psedoeptileptiska anfall

I förpuberteten och under puberteten sker mycket i barnets psykiska utveckling, som i vissa fall, kan ge ett beteende som innefattar plötsliga anfall av motorisk oro, skrik och synbarlig medvetanderubbning.

Dessa anfall är inte förenade med epileptisk aktivitet i hjärnan, därav benämningen.

Det är inte alls ovanligt att psedoeptileptiska anfall förekommer hos ungdomar med epilepsi och det kan vara svårt att att skilja mellan de olika anfallen.

psedoeptileptiska anfall är i allmänhet häftigare, med viftande rörelser av armarna, kast med kroppen från sida till sia, knip med ögonen och hävande rörelser av bålen.

De är också något längre än de "äkta" eptileptiska anfallen och kan ibland hålla på i 30-60 minuter utan att ansiktet blir blått.

psedoeptileptiska anfall brukar vara uttryck för en djupare psykisk konflikt eller störning och kräver kompetent utredning och behandling.

 

Källa: Boken Epilepsi & skola av Christer Larsson och Gunnar Fransson Kärnsjukhuset, Skövde

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-10-18 01:04 #1 av: [per50]

Skriv gärna och berätta hur ditt barn har haft det under förpuberteten och puberteten.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.