Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Vad är epilepsi

Begynna anfall

2009-10-09 14:15 #0 av: [per50]

Bio feed back är något som kan fungera vid epilepsi. Begreppet betyder att man använder någon form av teknik för att motverka begynnande anfall. En metod som används av flera är att sväljning, gäspning kan bryta ett anfall.

Då påverkas vagusnervern och det är samma mekanism som senare kom att användas vid utveckling av nervus vagus-stimulatorn. Ett annat exempel är när vissa personer med fokal epilepsi i ena sidans extremiteter kan stävja ett anfall genom att "hålla emot" den ryckande armen.

Annan form av bio feed back kan vara att man lär känna sig egen epilepsi så väl att man genom avslappning, andningsteknik eller koncentration kan påverka sin känslighet för anfall. När personer genom fysisk träning får en bättre anfallssituation skulle man också kunna tala om bio feed back.

Text från boken leva med epilepsi av Anne-Marie Landtblom

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-17 16:32 #1 av: mona43

Någon som har erfarenhet? Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.