Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Vad är epilepsi

Gamla idéer

2009-10-09 13:21 #0 av: [per50]

På 1700- och 1800-talet samlade man psykiskt sjuka, utvecklingsstörda och personer med epilepsi på hospital. Under 1800-talet ökade den mediciniska kunskapen och man kunde särskilja dessa tillstånd.

Denna professionalism gjorde att man började dela upp kategorierna av sjuka. Det uppstod epileptikerhem. Äktenskapsförbudet var en realitet och påverkade mycket liksom magiska föreställningar om att djävulen var inblandad i epilepsi.

Epilepsidiagnos innebar en låg status. Hela gruppen av begåvningshandikappade, psykiskt sjuka och epileptiker förknippades dessutom med brottslighet.

Text från boken Leva med epilepsi av Anne-Marie Landtblom

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-18 01:05 #1 av: [per50]

Det är verkligen tur att man inte levde på denna tid

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2013-12-05 14:42 #2 av: mona43

Ja skönt att man inte levde på den tiden Per, men tyvärr saknar folk kunskap om epilepsi än idag ute i samhället, bland folk och myndigheter. 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.