Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Rättigheter och lagar i samhället

När får man assistent?

2009-09-17 13:05 #0 av: mona43

Karin har en tumörsjukdom i hjärnan och är svårt handikappad. Hon är ständigt beroende av hjälp från sin personliga assistent för att klara vardagen.

Hon har svårt med balansen och kan inte gå utan stöd, hon drabbas ofta av epilepsianfall och hennes närminne fungerar dåligt vilket gör att hon har svårt att klara sig på egen hand.

Efter att ärendet hade bollats mellan handikappomsorgen, försäkringskassan och socialförsäkringsnämnden blev Karin till slut beviljad personlig assistans.

Texten är lånad från blt

Assistansersättning

Du kan få assistansersättning om du har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver personlig assistans med de grundläggande behoven. Det gäller både vuxna och barn.

Läs mera:

http://forsakringskassan.se/privatpers/funktionshindrad/assers/

Vilka erfarenheter har ni av assistentersättning? har ni eller anhöriga fått det? berätta gärna

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-18 02:32 #1 av: Lena1971

Jag har bara jobbat som personlig assistent, inte varit anhörig till någon som behövt det. Men jag är glad att jag bor i ett land där möjligheten till assistans för våra handikappade finns!

Det talar gott för ett land tycker jag.

Anmäl
2009-09-18 10:04 #2 av: mona43

Tyvärr drar de in allt mera på att bevilja assistent i dessa spartider. Rynkar på näsan

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-18 16:51 #3 av: Lena1971

Det visste jag inte. Det var dåliga nyheter. Rynkar på näsan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.