Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Ovanlig sjukdom?

2009-09-20 20:34 #0 av: [per50]

Enligt en granskning av olika studier har ungefär 48 av 100 000 människor epilepsi. Sjukdomen är vanligare hos personer från 60 år och uppåt, men allra vanligast under barndomen. Epilepsi är något vanligare hos män än hos kvinnor.

Sett över tiden verkar epilepsi bli mindre vanligt hos barn, medan förekomsten ökar hos den äldre befolkningen. Det uppskattas att ungefär 50 miljoner människor världen över har epilepsi. I allmänhet har 0,5 till 0,8 % av befolkningen epilepsi.

Länk: janssen-cilag.se

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-18 01:16 #1 av: [per50]

 Skriv gärna och berätta hur du fick din epilepsi, var det som ung eller gammal?

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.