Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Vad är epilepsi

Beteendestörning

2009-10-02 19:01 #0 av: [per50]

Personer med utvecklingsstörning som har svårt att kommunicera med sin omgivning kan ha stereotypa beteenden som kan vara svåra att skilja från epileptiska anfall.

Återkommande episoder där en person skriker till och därefter ser rädd och skrämd ut och vill springa ut ur rummet eller byggnaden kan vara orsaken av en skrämmande hallucination som kan ha epileptiska eller inte epileptiska orsaker.

Länk: Lånad från boken: En bok om epilepsi av Sigrid Blom, klinisk neurofysiolog, Uppsala och Lars Forsgren, neurolog, Umeå med flera.

 

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-07 00:17 #1 av: mona43

När min son skulle utredas för sin epilepsi var det lite svårt att veta vad som kunde bero på epilepsi och hans autism, han har lite olika ryckiga rörelser för sej annars i vardagen av sin autism, och har dålig motorik.

Men man kan se vi ett  litet anfall att kroppen inte lyder, han blir ofta helt stilla och det rycker samtidigt som han stirrar och är okontaktbar.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.