Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Typer av anfall och vad utlöser nya?

Kan TV utlösa ett anfall?

2009-09-09 14:02 #0 av: [per50]

Kan ett anfall utlösas av att man tittar på TV?

Ja, det snabba flimrandet på skärmen kan stimulera hjärnan och initiera ett epileptiskt anfall hos vissa känsliga människor.

Av samma anledning kan snabbt blinkande ljus, till exempel sådant som används på diskotek, utlösa ett anfall.

Detta är skälet till att många TV-stationer varnar för att ett program, eller en del av ett program, innehåller scener med blixtfotografering.

Skriv gärna om du har drabbads

janssen-cilag.se

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-14 01:40 #1 av: [per50]

Jo visst kan man det, jag själv blir ganska trött i huvudet om jag sitter för länge vid teven. Och då måste jag gå och vila mig

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-14 01:45 #2 av: mona43

Ja man kan bli oerhört trött av en teve som står och surrar, och dessa snabba ryckiga reklaminslag är stressande för ögonen, likaså många av programmen, det är inte många timmar i veckan jag ser på teve.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.