Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Risk att utveckla epilepsi?

2009-09-09 13:56 #0 av: [per50]

Löper alla människor risk att utveckla epilepsi?

Vem som helst kan utveckla epilepsi, i synnerhet om sjukdomen finns i släkten. Hos en tredjedel av alla patienter med epilepsi kan sjukdomen ha samband med en annan allvarlig händelse, till exempel syrebrist vid födseln, allvarliga skallskador, hjärnkirurgi, hjärntumörer, förgiftning, infektioner i hjärnan eller stroke. Hos majoriteten förblir den bakomliggande orsaken okänd.

Kom gärna med kommentar

Länk: janssen-cilag.se

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-14 01:44 #1 av: [per50]

I min släkt så kan jag inte se att någon har epilepsi, jag fick min epilepsi av för mycket stress och en kalkbildning mellan hjärnorna

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-14 01:53 #2 av: mona43

Min son fick epilepsi av en liten hjärnskada som även orsakade autism, den är medfödd.

Han har aldrig haft ett stor anfall men många petit mal (små anfall) både på dagen och på natten som begränsar hans liv enhel del.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-14 22:41 #3 av: RuiXue

Jag har inte epilepsi. Men min mamma hade epilepsi liknande anfall några gånger när hon var yngre. Men sen försvann det.

Pappas mormor eller farmor eller möjligtvis moster/faster gammelmoster/gammelfaster, avled i ett epilepsi anfall.

Finns inte så mycket epilepsi i släkten tack och lov. Men däremot migrän i överflöd på mammas sida, hon har sluppit undan familjeplågan, men jag har haft migrän i 10 år nuSkrikandes

Jennie


Anmäl
2009-09-14 22:48 #4 av: mona43

Usch migrän är inte roligt att ha, jag har ofta huvudvärk och tycker det är nog så jobbigt, men migrän är värre.

 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-14 22:56 #5 av: RuiXue

Jag har inte migrän jätteofta sen jag började ta minipiller för snart 2 årsen. Men när jag har migrän, då har jag det verkligen och det krävs massiva doser migrän medicin plus vanliga värktabletter för att ens komma ur sängen och det tar TIMMAR! Har inte rätt migrän medicin, och min läkare vägrar låta mig testa det som skulle kunna funka bättreSkrikandes

Jennie


Anmäl
2009-09-14 23:07 #6 av: mona43

Ja de som får migrän blir både ljus och ljudkänsliga, min mamma hade migrän ibland.

Vilken knepig läkare som vägrar ge dej bättre medicin! men du har all rätt att byta läkare.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-14 23:18 #7 av: RuiXue

Har nämnt det för flera läkare men ingen av dom lyssnar! Tabletter funkar bara inte för mig, nässpray ger jag mig inte in på för jag klarar inte smaken av medicin så det enda som kommer in i min näsa från apoteket är nässpray när jag är förkyld för annars kan jag inte andas. Har sagt till mina läkare i åratal att jag vill prova imigran sprutorna för tabletter är för långsamma. Nålar skrämmer mig inte det minsta så funkar imigran sprutor så vill jag åtminstone prova det! Just nu är mitt huvud som en tidsinställd bomb och jag har inget hemma för migrän, ett migränanfall för mig kan komma lika hastigt och plötsligt som ett epilepsi anfall kan komma för en epileptiker.

Jennie


Anmäl
2009-09-14 23:24 #8 av: mona43

Du skulle verkligen behöva dessa sprutor hemma när anfallet är på gång, det är ju självklart att man skall ha en verksam medicin mot migrän anfall.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.