Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Arbete, hobby och fritid

Byte av yrke

2009-09-07 01:00 #0 av: [per50]

Sjukdomen kan innebära att man måste byta yrke

Den som har epilepsi får inte köra bil förrän två år efter sitt senaste anfall. Liknande bestämmelser finns även när det gäller andra fordon. Det innebär att till exempel yrkeschaufförer och piloter som får epilepsi måste omskola sig.

Det finns andra arbetsmoment som är olämpliga eftersom ett anfall skulle innebära fara för en själv, till exempel oskyddat arbete på byggnadsställningar på hög höjd. Man kan också ibland behöva göra vissa anpassningar på arbetsplatsen eller hemma för att minska skaderisken om man får ett anfall. Detta gäller särskilt om man har svårare epilepsi.

Allt detta kan innebära krav på omställning och stora påfrestningar för den som får sjukdomen. Samtidigt är det viktigt att framhålla att de flesta som får epilepsi kan fortsätta att leva som vanligt och fungera i sina yrkes- och familjeroller.

Har du blivit drabbad? då får du gärna skriva din berättelse här.

Länk:1177

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-14 00:51 #1 av: mona43

Det är säker många som inte klarar av sitt gamla arbete när de drabbats av epilepsi, de kanske blir mera stresskänsliga.

Ett byte av arbete kanske blir ett måste, vilka erfarenheter har ni?

 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-14 00:57 #2 av: [per50]

Jag var en av dom som fick sluta mitt jobb, på grund av att jag fick epilepsi av stressen. Just nu arbetstränar jag 28 timmar i veckan på startpunkten i Örnsköldsvik.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-17 16:41 #3 av: mona43

Jag kunde inte heller fortsätta jobba inom vården på grund av min fibromyagi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-10-18 00:40 #4 av: [per50]

Nu har jag slutat med min arbetsträning, och nu hoppas jag att jag får ett praktik jobb.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.