Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Mätning av epilepsiaktivitet

Vad är SACS?

2009-09-20 20:25 #0 av: [per50]

I ett undersökningsrum ligger patienten med ett tjugotal elektroder fästade på huvudet. Sladdar går till en SACS-utrustning som består av en persondator med förstärkare som registrerar hjärnans elektriska aktivitet. Med hjälp av den EEG-registrering (EEG står för ElectroEncefaloGram) som blir resultat av mätningarna, kan läkarna påvisa störd funktion i storhjärnan.

En sådan störning kan till exempel förekomma vid epilepsi, ett sjukdomstillstånd där en okontrollerad nervcellsaktivitet sprids i patientens hjärna. Vid ett epileptiskt anfall ser vi i EEG att de elektriska signalerna "löper amok."

Länk: Vad är SACS?

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-23 22:58 #1 av: mona43

Någon som varit med om en sådan undersökning?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-26 03:32 #2 av: Mirjami-78

Min son har varit med om den där undersökningen på Östra sjukhuset. Tyvär visade det inget men man kom ändå fram till att han har Ep.

Sajtvärd på Singelföräldrar och medarbetare på Misshandel samt på Svåra tider.

Inget är omöjligt det kan bara vara mer eller mindre besvärligt!!Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.