Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi, fruktsamhet, graviditet

Katamenial epilepsi

2009-07-17 00:24 #0 av: [per50]

För många kvinnor med epilepsi ändras anfallsfrekvensen vid klimakteriet eller åren dessförinnan. I denna amerikanska studie undersöktes hur anfallsfrekvensen påverkades av menopaus, perimenopaus samt östrogenbehandling.

Menopaus definierades som inga menstruationer under det senaste året. Perimenopaus definierades som förekomst av oregelbundna menstruationer, blodvallningar och förändrat humör.

Patienterna rekryterades från lokala eller nationella epilepsiföreningar genom en skriftlig förfrågan. Svaren lämnades anonymt (krav från etikkommittén!) varför ingen möjlighet fanns att ställa kompletterande frågor.

De 205 kvinnor som svarade utgjorde endast 25% av de tillfrågade. Bland dessa föll ytterligare bort av att de ej nått perimenopaus eller menopaus, eller till följd av ofullständiga och inkonsekventa svar. Till slut återstod 42 kvinnor i menopausgruppen och 39 i perimenopausgruppen.

Någon som har erfarenhet?

En liten bit av texten är lånad från web.orionpharma.se

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-08-08 13:22 #1 av: mona43

Någon som har erfarenhet av epilepsi och fertillitet barnafödande och övergångsbesvär hos kvinna och man?

Påverkades din epilepsi i övergångsåldern? i så fall hur? Berätta gärna!

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.