Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Förlorade sin assistent

2009-07-16 23:05 #0 av: [per50]

Trots att Rickard lider av en svår synskada, epilepsi och en cp-skada kommer han att förlora sin personliga assistent. Både Försäkringskassan och länsrätten anser att han är för frisk.

Rickard lider nämligen av både en grav synskada, svår epilepsi, ångest, anorexi samt en cp-skada, som gör att hans vänstra kroppshalva är spastisk och kraftlös.

Men trots det kommer Rickard nu att förlora sin personliga assistent, eftersom både Försäkringskassan och länsrätten tycker att han är för frisk.

- Först låter de mig smaka på livet, och nu vill de ta det ifrån mig. Efter det här beslutet tycker jag att de lika gärna kunde ha gjort som i Östeuropa eller Hitlertyskland: ge handikappade en kula i nacken redan på BB, istället för att låta folk lida, säger Rickard

Rickard har knappt ledsyn, och därför vågar han inte gå ut när han inte har någon medhjälpare med sig.

- När jag hade personlig assistent levde jag som alla andra. Nu sitter jag inspärrad mellan fyra väggar, jag vågar definitivt inte gå ut.

Ibland vågar jag mig ner till närbutiken, men det är på vinst och förlust, säger Rickard, och visar hur han spräckte läppen häromdagen, när han gick in i en byggnadsställning.

Är det någon som känner igen sig, och blivit drabbad skriv gärna här och berätta

En liten bit av texten är lånad från sydsvenskan

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-19 20:40 #1 av: [per50]

Är det någon som känner igen sig, och blivit drabbad skriv gärna här och berätta

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.