Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Anfall av blixtrande ljus

2009-07-16 20:12 #0 av: [per50]

En del personer kan få epilepsianfall eller förlora medvetandet när de utsätts för vissa blixtrande ljus eller ljusmönster i det vardagliga livet.

Dessa personer kan få ett anfall medan de tittar på TV eller spelar vissa dataspel. Detta kan hända även om personen i fråga inte har någon medicinsk historia av epilepsi eller tidigare aldrig haft några epileptiska anfall.

Skriv gärna och berätta om just du har blivit drabbad

Texten är lånad från många olika ställen

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-19 20:47 #1 av: [per50]

Har du fått epilepsi av TV eller dataspel, skriv gärna och berätta hur du har blivit drabbad.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-10-20 13:58 #2 av: dukieee

Jag får ofta anfall när jag ser sport på tv. Dvs om jag kollar på en hockey-match eller en fotbollsmatch.

Vet inte varför det kommer just vid sport på tv och inte så ofta vid andra program

Anmäl
2009-10-20 14:25 #3 av: mona43

Kanske för att kameran fladdrar fort fram och tillbaka mellan spelarna, och ena stunden ser man spelarna nära, nästa en bit ifrån, för att i nästa ha svischat vidare.

Jag har inte epilepsi, men upplever textremsan före eller efter en film som jättejobbig, även snabbt tempo kan vara jobbigt, på vissa filmer svischar texten och bilden fram fort, får ont i huvudet och i ögonen av detta.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.