Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Barn och vuxna med epilepsi

Tillfrisknar från sin epilepsi

2009-07-16 19:53 #0 av: [per50]

Barnepilepsi anses i allmänhet god och största delen av patienterna blir med nuvarande behandlingsmetoder fria från anfall. Hos de barn som trots behandlingen får anfall, kan epilepsin påverka tillväxt och utveckling.

 Obehandlad epilepsi kan vara en framskridande sjukdom som bromsar barnets motoriska, intellektuella och sociala utveckling.

Därför är ett tidigt konstaterande av epilepsin, en god medicinsk vård, godkännande av epilepsin som en av barnets individuella egenskaper och stödjande av en normal utveckling viktiga delar i en god vård.

Risken för nya epilepsianfall varierar mycket från barn till barn (12-39 procent) under de första två åren efter avslutad medicinering. Hos en liten del är den återkomna epilepsin svårbehandlad.

Hos en del av barnen kan epilepsin återkomma i vuxen ålder och medicineringen måste börja på nytt.

Har ni eller era barn blivit friskförklarade från eran barnepilepsi?

 En liten bit av texten är lånad från kaypahoito.fi  

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-08-08 13:12 #1 av: mona43

Någon som vill berätta om sina egna erfarenheter?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.