Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Att vara anhörig och vän

Chockad händelse

2009-07-16 18:08 #0 av: [per50]

Fotbollsstjärnan Klas Ingesson blev chockad när hans pappa drabbades av ett häftigt epileptiskt anfall. Sedan kom ilskan.

Händelsen inträffade när Klas Ingesson var 15 år gammal, men den satte mycket djupa spår hos honom. I familjen pratade vi aldrig om pappas epilepsi.

Som liten pojke fick Klas inget veta om sjukdomen. "Pappa mår dåligt, stör honom inte" var det enda han fick veta i samband med att pappan fick epileptiska anfall.

Det var inte förrän efter denna händelse som han fick veta att även systern hade epilepsi.

Inte förrän långt senare i livet, efter en mycket framgångsrik karriär som fotbollsstjärna i landslaget och i olika proffsklubbar, kom Klas Ingesson själv fram till att det var viktigt att uppmärksamma sjukdomen.

Det förekommer så lite information om epilepsi att de flesta människor fortfarande inte har någon kunskap om sjukdomen, om de inte själva har någon nära vän som har epilepsi.

Ju fler som går ut och öppet berättar, desto mindre mystik blir det. Jag känner själv inte att alls att det skulle vara riskabelt att berätta.

Klas Ingesson driver idag konferenscentrumet Bjärkefalls gård, vars affärsidé är att erbjuda naturupplevelser.

En bit av text är lånad av föräldrarkraft 

Nu efterlyser vi andra som har varit i samma situation, dela gärna med er av era erfarenheter.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-09-04 15:18 #1 av: mona43

Det är viktigt att man försöker förklara för barnen varför mamma eller pappa är dåliga, många barn kan misstolka och tro att det är deras fel och må dåligt i onödan.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-09-05 10:07 #2 av: Tatsja

Barn har en fantastisk förmåga att ta åt sig saker och ting och tro att det är deras fel. Om jag var snällare, om jag bara gjort så och så vidare.

Så prata alltid med barnen och förklara. De förstår bättre än man tror

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-09-05 11:16 #3 av: mona43

Ja de förstår mer än man tror, det är bäst att vara ärlig i från första början.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.