Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Kändisar stoppar mobbning

2009-05-20 00:48 #0 av: [per50]

Mobbing. Risk för dödsolyckor. Fördomar. Det är vardag för tiotusentals svenskar som har epilepsi. Så vill stjärnorna stoppa mobbing av personer med epilepsi

Nu vill Dramatenskådespelaren Per Mattsson och fotbollsstjärnan Klas Ingesson locka fler kända svenskar att berätta om sjukdomen.

Nästan varannan svensk känner någon person som har epilepsi, men ändå vet inte åtta av tio hur de ska agera om någon får ett epileptiskt anfall.

Trots att sjukdomen är så vanlig är kunskaperna alltså mycket dåliga. Klas Ingesson och Per Mattsson vill ändra på det.

Att träda fram och berätta om sjukdomen är inte alltid någon lätt sak. Många vittnar om hur det leder till mobbing i skolan eller diskriminering på arbetsmarknaden.

Den som öppet berättar om sin epilepsi på jobbintervjuer får uppleva att jobbchansen går upp i rök. Även den som redan är anställd riskerar att hamna ute i kylan.

Vad anser du om att kändisar träder fram så här?

En liten bit av texten är lånad från föräldrar kraft

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-05-20 10:15 #1 av: Tatsja

Om fler kändisar träder fram, så brukar de flesta "vanliga" människor följa. Vågar de, så vågar jag, verkar det som om de tänker.

Bra att de gör så.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-05-20 10:35 #2 av: mona43

ja precis Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.