Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Barn och vuxna med epilepsi

Medicinerna stal 11 år

2009-05-19 21:11 #0 av: mona43

Det sissta Gulli tydligt minns är en färd i ambulanshelikopter, sommaren 1996.

Hon hade fått ett epileptiskt anfall under en utflykt och började en resa genom sjukvården som till sist skulle ge henne en plats på ett demensboende.

Efter den stora epilepsiattacken testade neurologerna, som är specialiserade på hjärnan och kroppens nerver, flera olika mediciner och bestämde sig till sist för medicinen Ergenyl Retard.

Effekten blev inte så god som läkarna hoppades utan Gulli fortsatte att få epileptiska anfall. Dosen ökades då och Gulli blev gradvis allt sämre - hon gick ned i vikt, blev glömsk och deprimerad.

Gulli skickas mellan neurologerna, som behandlar epilepsin, och läkarna på vårdcentralen, som behandlade hennes andra krämpor.

Tre år efter det första anfallet, 1999, bestämde sig neurologerna för en ny medicin: Lamictal.

Och Gullis tillstånd förvärrades nu snabbt.

Glömskan tilltog, hon blev aggressiv, kunde inte laga mat, hon ramlade och hon blev trött. För familjen stod Gulli inte längre att känna igen.

Är det någon som har någon erfarenhet av detta?

En liten bit av texten är lånad från svt.se

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-03 00:22 #1 av: mona43

Otroligt att sådant kan hända.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-03 01:55 #2 av: vildarosen

usch säger jag för dålig vård! fattar inte att sådant får förekomma i dagens samhälle!

Anmäl
2009-06-03 09:05 #3 av: mona43

Vad fel det är att inrikta sej bara på en enda sak och inte göra en rejäl utredning. Så lätt att bara pytsa på mera mediciner allt eftersom. Tänk att förlora 11 år av sitt liv till ingen nytta.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-06-03 13:32 #4 av: vildarosen

Jag lider me henne verkligen!

Det har ju blivit så att läkarna tyvärr bara lägger på mer mediciner istället för att göra en större utredning och det är så fel! Tänk på hur många som skulle kunna leva ett bättre liv om dom blev utreda ordentligt och ev slippa många onödiga mediciner.

Anmäl
2009-06-03 14:42 #5 av: mona43

Ja mediciner i massor ger biverkningar och annat, kanske magsår, då behövs medicin för det, ja fort är man inne i en ond cirkel, om de lägger ner mera tid och pengar på utredningar runt medicinen samt ser till att peronen kan leva ett någorlunda aktivt liv hemma med hjälpmedel och avlastning, är jag säker på att samhället spar mycket pengar i stället, om personen kan bli frisk igen, och börjar jobba och betala skatt. Eller mår bättre i alla fall, och har ett drägligt liv.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.