Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Sprutade spray på henne

2009-05-02 13:10 #0 av: [per50]

På väg hem från en utekväll med kompisarna drabbades Sara av ett epilepsianfall.

Ambulanspersonalen lyckades inte lugna ner henne.

Hon har till och med fått intyg från sin läkare att hon är sjuk och lätt kan bli aggresiv när hon får anfall, säger vännen "Lisa" till tidningen Smålandsposten.

Istället kom polisen som inte trodde på att hon var sjuk och sprutade pepparspray i ansiktet på henne.

Nu JO-anmäler epilepsiföreningen polisen.

Läs mera här:

sprutade pepparspray på epileptiker

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-05-02 17:00 #1 av: mona43

Hoppas anmälningarna i alla fall kan leda till ett bättre omhändertagande vid polisen. Det måste trots allt vara ganska ovanligt att man måste tillkalla polis vid anfall.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.