Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Bemötande/behandlingar/forskning

Aldrig densamme

2009-05-11 20:44 #0 av: [per50]

Den 26 oktober, 2005, träffades Tommy Wedegren, värnpliktig bevakningsgruppchef, i huvudet av ett skott från en Ak 5. Under två år vårdades han intensivt på olika sjukhus. Pappan Kent berättar om sorgen och kampen mot byråkratin.

Under en period på tre månader fick Tommy varje dag ligga i en tryckkammare på motsvarande 25 meters djup för att bakterierna kring det krackelerade skallbenet skulle dö av bristen på syre.

Under den inledande perioden på Karolinska sjukhusets intensivvårdsavdelning gjorde läkarna allt de kunde för att rädda Tommy.

Hans tillstånd var hela tiden kritiskt och efter några veckor gav läkarna upp hoppet. De tog bort respiratorn och Tommy behandlades endast med smärtstillande medicin.

Familjen Wedegren kallades till sjukhuset eftersom läkarna trodde att Tommy inte längre skulle orka kämpa emot. Men Tommy överlevde kampen, mot alla odds.

I dag bor Tommy Wedegren i en specialanpassad lägenhet och har en personlig assistent med sig, dygnet runt sju dagar i veckan.

Sedan han skrevs ut från sjukhuset har han suttit i rullstol, haft blöja och tagit starka mediciner mot de epilepsianfall han återkommande får.

Aldrig densamme

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2009-05-12 09:58 #1 av: Tatsja

Här ser man vådan av skarpladdade vapen. Men vad skönt att det går framåt för killen. Kämpaviljan riktigt lyser om honom.

Fast försvarsmakten borde hjälpa till bättre. Dålig stil.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-05-12 11:37 #2 av: mona43

Ja han verkar ha ett gott humör och en enorm kämparglöd, vilket verkligen är tur, många skulle ha svårt att orka vidare efter en sådan sak. Hans anhöriga gör det också oerhört bra.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-05-14 09:58 #3 av: Tatsja

Men positiv anda och bemötande, kommer man långt. Gäller att inte deppa ner sig, utan se framåt istället.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-05-14 11:39 #4 av: mona43

Ja verkligen. Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.