Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Djur med epilepsi

Kanin med epilepsi

2009-05-08 23:08 #0 av: DodeN

Har funderat ett tag nu vad som kan vara knas med min kanin.

Vi har sagt att hon bara är korkad men jag vet inte. Först trodde vi hon såg dåligt men hon ser saker, det har vi testat. Då trodde vi hon inte hörde bra och rensade öronen från öronvax, fick hjälp av vetrinären med det. Tycker inte det blev skillnad för ibland hör hon jättebra. Tex. om jag går på toaletten som är dörren breid den till köket där hon är så börjar hon gräva och vill följa med.

Men ibland när man kommer in i köket så sitter hon och stirrar rakt in i väggen. Sover trodde vi med ofta så ser hon oss eller hör och kommer skuttandes. Hon får skutta fritt i köket.

Emellanåt så sitter hon kvar och reagerar inte på att vi ropar, klappar händerna eller viftar med armarna.Jag har haft flera kaniner och ingen har varit sån.

Samma sak ibland om vi gör saker så stelnar hon till och reagerar inte ens på mat om vi skjuter matskålen mot henne. Tar ca 15sekunder och sen kommer hon skuttandes är som om hon har en pausknapp som trycks på.

Funderar på om det kan vara små frånvaroanfall, hon har aldrig haft stort anfall vad vi vet och hon verkar bara vara lite förvirrad när hon kommer igång igen men det är någon sekund sen är hon som vanligt igen.

Kanske kan vara någon form av epilepsi... får ta och kolla lite noggrannare nästa gång

Anmäl
2009-05-10 17:18 #1 av: mona43

Det låter som det kan vara petit mal eller absenser hon kanske har.

Ni känner ju henne väl och märker när hon beter sej annorlunda. Tröttheten eller förvirringen efteråt är ju också väldigt vanligt.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-05-21 13:02 #2 av: mona43

Hur går det med er kanin?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2009-07-11 18:40 #3 av: [per50]

Hej!

Hur mår din kanin idag.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.