Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Typer av anfall och vad utlöser nya?

Epilepsi orsaka dödsfall?

2011-05-20 10:47 #0 av: felixhaljeskog

Hallå!

Vet att det finns många olika sorters Epilepsi, men undrar mest vad dom som kan orsaka dödsfall heter ifall det är någon som vet?

Skulle gärna vilja veta mer om det isåfall så det skulle vara snällt ifall ni kunde skriva om de eller länka till någon hemsida !

Anmäl
2011-05-20 14:51 #1 av: mona43

Om ett epilepsi anfall varar längre än 5 minuter eller om det kommer flera anfall i följd, bör man skyndsamt söka sig till sjukhus, om anfallet blir långvarigt är det risk för skador som kan ge ökad dödlighet.

Dessutom kan krafiga och många epilepsianfall öka risken för andra kropps skador till exempel fall skador, brännskador osv.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-05-20 20:46 #2 av: felixhaljeskog

Okej tack ! men finns det någon speciell "sort" eller vad man ska säga som kan orsaka det?

Anmäl
2011-05-21 10:32 #3 av: mona43

Grand mal är den största typen av anfall där man blir medvetslös och får rejäla kramper, om ett Grand mal blir långvarigt kan det orsaka skador i hjärnan och i värsta fall dödsfall.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-05-21 15:34 #4 av: felixhaljeskog

Okej har hört talas om de ...

Tack iallafall :)

Anmäl
2011-06-19 22:57 #5 av: mongu

Status epilepticus är anfall som håller på längre än 30 minuter eller anfall ofta där personen inte återfår medvetandet emellan.

De anses som livshotande.

Man ska alltid söka akut om det är anfall som är svåra eller något som känns annorlunda.

Är det dessutom första gången man råkar ut för det ska man söka akut. Ta ambulans in till akuten för man vet ju inte om anfallet går över eller hur det blir. Har man då lång väg till sjukhuset så är ambulansen bäst

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-06-20 10:51 #6 av: [per50]

#5 För ett antal år sedan krampade jag i flera minuter och dessutom två gånger,min nuvarande sambo ringde ambulansen och det tackar jag henne för.

Hon sa dagen efter att jag fick ganska stora anfall så kallade grand mal, det är inge trevliga anfall.

 

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.