Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Klotterplanket - OT

Blir besviken

2011-06-14 19:17 #0 av: [iurochskur]

En nära släkting till mig går bakom min rygg och säger att h*n inte tror att jag har epilepsi och att jag överdriver om att jag hade ett anfall nu senast...hur kan man misstro någon som varit på kontroller och gått på mediciner i 1 år? Tror h*n verkligen att en specialist på området skriver ut sådan medicin till vem som helst??

Att inte personen kommer till mig personligen och säger det är sårande.

Hoppas ni har en släkt som är bättre än den här personen och som stöttar er istället för att misstro.

Anmäl
2011-06-14 21:23 #1 av: mona43

Både Per och jag har fått höra att vi överdriver våra sjukdomar, både av släkten och av andra, man blir så oerhört ledsen och arg av att behöva höra sådant.

Min före detta sambo menade att jag spelade teater när jag hade sådan värk av min fibromyalgi, så jag blev sängliggande när det var som sämst, och att jag åt tabletter så jag blivit beroende, var lat och ville inte göra något, och ville slippa ta hand om mina pojkar som då var i förskoleåldern.

Folk som säger så är helt enkelt dumma och okunniga, de tänker sig inte igenom saken, för det första äter man inte medicin för att det är roligt, man kan ju dessutom få biverkningar, för det andra vill de allra flesta göra rätt för sig

För det tredje, vilken glädje finns det i att "spela teater" och överdriva? så kul är det inte att låtsas vara sjuk.

Nej vi ska sträcka på oss, vilket ju inte är så lätt, de kanske har sina krämpor kvar att få de som gnäller, vi vet att vi har de fel vi har, det finns bevisat av läkare, en läkare ger inte folk diagnoser lättvindligt numera.

Vi med olika krämpor gör ett enastående jobb trots allt, vi kanske inte alltid räcker till, men vi är absolut inte lata eller hittar på. Hur kan man låtsas att man har ett anfall tro?Obestämd

Styrkekramar till alla som kämpar!

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-06-15 09:15 #2 av: [iurochskur]

#1 Ja precis, jag låtsaskrampar i sömnen...haha. Man blir så trött på  sådana människor. Dom kan hålla sina åsikter för sig själva tycker jag.

Anmäl
2011-06-15 10:24 #3 av: [Traveller]

Misstroende har blivit regeringspolitik i det här landet,missunsamheten och det misstroende som många människor utövar har av landets höger regering utnyttjats för politiska syften sedan valrörelsen 2006.

De släktingar eller grannar och kanske fd. vänner du talar om har troligen alltid varit misstänksamma och känt sig själva utnyttjade,nu genom den nyliberala neokonservativa högerpolitiken har deras egna känslor bekräftats och då ger man tydligt uttryck för dessa åsikter.

Faktiskt skrämmande,ett samhälle som behandlar sjuka och handikappade med misstänksamhet,glöm inte statsministerns ord om att "de sjuka bara var lata",tangerar gränsen till fascism.

Att ha ett gemensamt försäkrings system som omfattar alla har ALDRIG gillats av högern,i deras värld ska du vara tacksam för allmosor och att kanske få ett arbete,när samhället dras isär på det vis som nu har skett så tillåts och underblåses allehanda åsikter om fusk att blomma.

Det fusk med skattemedel som borgerligheten ägnar sig åt talas det alltmer sällan om,perspektivförskjutningen i den allmänna debatten kommer att bli ett svårt pedagogiskt problem i nästa valrörelse.

För din personliga del så stå på dig både mot dina belackare i närheten och driv din fråga inom vårdsystemet,jag har skrivit det förut man måste vara frisk för att orka vara sjuk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.