Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Vad kan det vara?

2011-12-20 09:38 #0 av: orca71

Min dotter har den senaste tiden haft "anfall" Som i torsdags var hon på sin praktikplats, ett äldreboende. plötsligt känner hon att ett anfall är påväg. Så hon sätter sig. Hon säger att det var mycket runt henne, hon känner som hennes tankar är i dimma och som hon inte kan röra kroppen. Känns som någon håller ner hennes kropp. Men hon hör allt runt sig. Kan titta men brukar blunda då hon känner det är skönare. Känner som något press på nacken och tryck på hjärnan. När vi var till läkaren så menar dom på att hon skulle vara frånvarande och skyller på att hon har ångest men själv så vet hon när hon har ångest så är det för hon är rädd eller orolig. Det som hon får här har hänt när hon setat och tittat på komisar som dansar eller när man gör frukost på praktiken. Vid anfallet så kolla en sköterska hennes blodtryck och då hade hon 90/60 när man har ångest så brukar man få högt blodtryck. Är orolig för vad det är, känner att läkarna inte tar oss på allvar. Någon som har tips?

Efter anfallet var hon jätte trött, sov från kl 19 till 09 och då hon är 16år brukar hon inte sova så mycket.Glad

Anmäl
2011-12-20 10:41 #1 av: gulochi

Något liknande fick min brorsdotter, hon mådde dåligt och blev frånvarande. Först trodde läkaren att hon var stressad och deprimerad. Men det visade sig vara epilepsi.

Komplexa partiella anfall

Vid komplexa partiella anfall (psykomotoriska) är medvetandet grumlat. Frånvaron är kombinerad med antingen psykiska upplevelser (syn-, hörsel- eller smakhallucinationer) eller motoriska fenomen (enkla rörelser, tuggning, smackning). Man svarar inte på tilltal, men faller inte omkull. De varar upp till någon minut, men kan i likhet med absencer och astatiskt-myoklona anfall, utvecklas till toniskt-kloniska anfall.

Hoppas att ni får hjälp så att din dotter kan må bra. Om det är epilepsi, ångest eller något annat som gör att hon mår dåligt.

Anmäl
2011-12-20 17:20 #2 av: mona43

Din dottter har rätt att få en rejäl utredning kombinerad med EEG undesökning.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-12-20 20:33 #3 av: [Traveller]

En riktig utredning på specialist klinik har ni rätt till.Allmänläkare i all ära men EP-utredningar måste skötas av Epilepsi specialiserade neurologer.

Min egen sjukdom debuterade dramatiskt så jag hamnade på akuten och kom därför snabbt till specialist som efter en omfattande utredning kom rätt i min sjukdom.Dessutom varnade neurologavdelningen mig för vårdcentraler och Epilepsier då EP innehåller så många olika varianter och svåra hjärnsjukdommar måste alltid uteslutas innan man påbörjar en långsiktig EP behandling.

Så stå på dig gentemot överslätande vårdinrättningar.

Anmäl
2011-12-20 21:36 #4 av: mona43

Håller med, du har rätt att få en remiss till kunniga neurologer av din läkare.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2011-12-23 21:45 #5 av: orca71

Tack. Skönt att man inte är en höns mamma. Vilket jag aldrig varit. Ja tyvärr var vi på barnakuten men dom avfärda en och det gick inte att nå fram. Men jag kommer att slåss för att min dotter ska få hjälp.

Anmäl
2011-12-24 00:12 #6 av: mona43

Du är absolut ingen hönsmamma, den som känner sitt barn bäst är ju föräldrarna, och de märker på en gång när något är fel!

Tyvärr har många liten eller bristfällig kunskap om epilepsi, inom sjukvården borde de lyssna mera och vara mera lyhörda när man kommer med sitt barn.

Men ge inte upp, stå på dig och kräv en utredning, först då kan de yttra sig, då de vet mera.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.