Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Vad är epilepsi

Svar på EEG = epilepsi?

2012-01-19 21:19 #0 av: Busarna

Hej! Känner mig lite förvirrad och tänkte att någon här kanske vet lite mer. :)

Om man har gjort EEG som visar epileptiska urladdningar och spikes, betyder det att man defenitivt har epilepsi? Eller kan man ha det utan att man nödvändigtvis har epilepsi. Kan tilläggas att föranledningen till EEGn var ett massivt gran mal anfall, oprovocerat. Men aldrig haft några anfall innan. EEGn gjordes två månader efter anfallet. MR var normal.

Anmäl
2012-01-24 14:38 #1 av: mona43

Visar det elektiska urladdningar så kan det vara epilepsi, men det händer att endel bara får ett anfall sedan händer inget mera, du får nog avvakta och se hur du mår och om du får några flera anfall. Kanske det borde göras ett nytt EEG om några månader igen för säkerhets skull.

 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.