Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Arbete, hobby och fritid

Halsbands flugsnappare

2012-05-13 19:53 #0 av: [Traveller]

Vår återkommande Halsbandsflugsnappare har kommit idag.Holkarna är upptagna men renoveringsholken som han bodde i förra året hänger kvar o är ledig och han flyger mellan den o balkarna i carporten.Buskvegetationen runt tomten använder han för försiktig spaning över närområdet och sitt framtida revir.

Halsbandsflugsnappare är sällsynta gäster,förekommer i stort sett bara på Öland o Gotland,normalt stannar den i höjd med Ungern.

Träden,holkarna och vårt hustak (under pannorna) är fyllda av Starar,Pilfinkar med ungar o nu har även Halsbandsflugsnapparen kommit,WOW snart sommar.Fladdermössen som bor under lockpanelen på norra trappan jagar varandra o föda samtidigt,spännade att se.Nu är det bara att vänta på fladdermusungar o nya fågelungar samt hålla katterna med mat inne,svårt då båda är satta på bantning efter Loppans bortgång.

Anmäl
2012-05-13 21:16 #1 av: mona43

Visst är det spännande med alla fåglarna omkring oss denna årstid, i år har vi satt upp 5 nya fågelholkar som sonen snickrat på skolan, det verkar ha blivit hyresgäster i snart allehopa. Glad

Hos dej kan jag tänka mig att ni har massor med sjöfågel också av olika slag?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2012-05-13 21:45 #2 av: [Traveller]

På min motionsrunda idag,cykel med hjälm o signalväst om 25 km,såg jag först en Glada över en åker senare var det 3 Gravänder som trakaserades av några kråkor.Gravänder brukar det bo ett par i ett kärr vid vägen ut mot stora vägen.Sjöfågel är det gott om o häftigast av allt är Havsörnarna som hovrar på olika höjder över våtmarker o hagar,ståpäls.Ståpäls har varit ett signum för min Aura på den tiden jag hade anfall,numera bara en lustupplevelse.

Nya fågelholkar är jättebra,bostadsbristen bland fåglarna är stor och konkuransen om boställena skarp.Så uppmuntra sonen till fler.Cool

Anmäl
2012-06-03 13:47 #3 av: [Traveller]

Star ungarna är flygfärdiga o drar runt tomten i stora skaror,de tre paren jag haft under takpannorna verkar att ha lämmnat boet efter årets kläckning o uppfödning.Idag på morgonen satt en unge med föräldrar som matade den utanför köksfönstret,de flög iväg alla tre då något skrämde dem.

Häromdagen satt en unge utan flygförmåga på samma plats,den släpade ena vingen o såg rädd ut,kråkor,skator o höken samt katterna får säkert sin beskärda del när fågeluppbrotten sker o vissa av ungarna inte hänger med.

Flygövningarna bland starsvärmarna är spännande att se o även att iakta hur rovfåglarna håller till i utkanten av svärmarna o tom. jagas bort av de skränande fågelhoparna.

Dramatiken i naturen är långt mer spännande o sann än den underhållning som TV-såporna erbjuder.

Anmäl
2012-06-03 23:58 #4 av: mona43

Vad härligt det är att få se de små då de skall börja bli mera självständiga, min äldste son skall snart "lämna boet" och bilda ett eget liv, jag tänker på honom när du berättar om stararna, han kommer nog till mamma emellanåt efter flytten och får hjälp, säker får han mat med sig hem emellanåt också.Glad

Håller med dig, djuren och fåglarna bjuder på så mycket mera äkta dramatik än en såpopera kan ge.Glad

Måste vara högtidligt att få se havsörnarna livs levande framför sig, de är ju så ståtliga.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2012-06-04 12:34 #5 av: [Traveller]

Ståtliga är ordet,när man ser dom cirkla högt upp i termiken spanande efter byten under sig så inser man hur kraftfull Havsörnen är med sitt jättelika vingspann som kan bli upp till 2,4 meter mellan spetsarna.

En gång överaskade jag en Havsörn i vid deras bo i en gammal tall,jag visste inte att de hade bo där o blev räddare än Örnen.Jag satt i en traktor o fick se en rörelse i ögonvrån o vände mig om o där flaxade denna jättelika fågel under mig.

Den startade i tallens topp o för att få fart o luft under sig så sjönk den nedåt mot marken medans den tog långa tunga flygtag.Den kändes jättelik o jag bara gapade som en tom fågelholk o svor över att kameran var hemma.Så kan det gå.Skrattande

Anmäl
2012-06-04 13:02 #6 av: mona43

Vilken jättefågel, förstår att du blev överraskad, synd att kameran var hemma, det brukar vara typiskt att man inte har den med sej vid ett sådant tillfälle.Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl