Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Barn och vuxna med epilepsi

Kan någon hjälpa mig?

2013-04-12 19:54 #0 av: imke

Förra veckan stod jag och lutade mig lite mot köksbänken. Hade varit uppe en stund (detta var på morgonen)
Jag stirrar ut genom fönstret när jag får som ett tomstirr. Som bara blir djupare och djupare. Jag ser som i dimma ungefär och känner hur överkroppen sjunker ihop och jag tror knäna böjs oxå.
Jag är medveten im vad som händer men kan inte styra kroppen alls.
Minns att jag blundade till slut. Då känner jag hur jag börjar vingla. Vet inte fortfarande hur jag lyckades. Men bryter 5:e mellanbenet på foten (längst ut vid lilltån på sidan av foten) och faller åt sidan och slår mig rätt rejält.
Men då vaknar jag till igen oxh är helt klar och med på vad som precis hänt. Ohygglig smärta i foten. Läkarna sa att det var en vridskada.

CT visade oförklarliga ändringar i hjärnan. MR visade inget alls. Nu ska jag in på sömn EEG om två veckor.
Dett har aldrug hänt mig förut.
Kan detta alltså vara ett epileptiskt anfall?

Känner mig orolig och nervös och vet inte vad det innebär heller om det var ett sådant anfall...

Kan någon hjälpa mig? Kan drt varit ett epileptiskt anfall?

Anmäl
2013-04-13 11:16 #1 av: mona43

Det är svårt att veta, fundera lite på hur ditt liv ser ut just nu, är det mycket stress och oro omkring dig, har du sovit dåligt ofta, eller någon annan förändring i livsföringen som kan påverka dig? 

Kroppen kan ju säja ifrån på olika sätt av olika förändringar, det behöver inte alltid vara epilepsi, men det är bra att dom gör en sömn EEG och kollar din ändring i hjärnan. Förstår såväl att du är orolig. 

Kram!


mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-04-13 12:12 #2 av: imke

Det har varit ett minst sagt hektiskt år från april förra året. Med min pappa som dog plötsligt, sen svärmor som fick cancer, vårt bröllop två mån senare. En massa familjebråk med stskon gällande hus försäljning osv. Alldeles för mycket på jobbet och nu senast dog min faster en dag innan min pappas årsdag på samma sätt som han :-(

Kan man alltså få liknande epileptiska anfall av för mycket stress och press?

Anmäl
2013-04-13 13:35 #3 av: lilian-62

Det stämmer, imke. Man kan faktiskt få anfall utan att vara epileptiker. Och eftersom du har det väldigt stökigt runt om dig så kan det mycket väl vara så. 

Jag har en syster som hade det väldigt stressigt på jobbet och var mitt upp i en skilsmässa. Plötsligt fick hon ett anfall. Ramlade ihop vid TV-soffan och krampade. Hon fick åka in på sjukhus, men där hittade inga fysiska avvikelser som skulle tyda på att hon hade epilepsi. Hon har inte haft fler anfall efter det här. Första och enda. Men under mycket fysisk och kanske ännu mer psykisk stress, kan även en för övrigt fullt frisk person få epilepsi-liknande anfall. 

Du verkar ju verkligen ha haft det väldigt jobbigt omkring dig, så det är kanske inte så konstigt om kroppen säger ifrån. Hoppas att det har lugnat ner sig nu och att det även fortsätter så.  

Må så gott! Kram!


Anmäl
2013-10-05 15:08 #4 av: [per50]

Skriv gärna hur det är idag imke Skrattar

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.