Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Rättigheter och lagar i samhället

tandskador

2013-07-25 20:08 #0 av: sotsyrra

Hej!


 Jag har haft en svårbehandlad epilepsi och åkt in och ut på akuten med tandskador som följd av krampanfallen. Nu läste jag att man får tandvården vid ep-anfall. Men det har ingen talat om för mig.... Är det så och går det i så fall att få tillbaka pengar? Tandläkaren jag var hos sade att jag skulle anmäla till försäkringsbolag men det gäller väl inte om man har epilepsi.

(Trots alla kramper blev jag inte sjuskriven), och det hade jag så klar behövt. Har alltså arbetat 100% med kramper en gång i månaden.... Men ersättning för sveda och värk är väl också kört?

Man känner sig så maktlös, inte nog med att man krampar och förlorar inkomst pga sjukdagar så blir det kostnader för tandvård. Som tur är har jag nu en medicin som hjälper mig.....

Anmäl
2013-07-26 21:57 #1 av: mona43

Hittade en länk som handlar om detta, man kan i vissa fall få tandvården till samma kostnad som läkarvården och då ingår den i högkostnadsskyddet:

Tandvård i samband med vissa sjukdomar och sjukdomsbehandlingar

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-15 13:02 #2 av: [gosedjur3]

Hej!

De här kanske inte hjälper så jättemycket men jag fick iaf en sådan att ha på natten eftersom jag får anfall då (och på dagen) :/ En slags bettskena som tandläkaren fixade för att jag inte skulle bita sönder tänder de hjälper ju iaf för natten fast jag vet ju inte :/

// Elin

Anmäl
2013-08-15 22:39 #3 av: mona43

Tack för tipset Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-10-05 14:57 #4 av: [per50]

Det ska vara en självklarhet att man ska få fri tandvård vid ett anfall, i dag är tandvården svindyra, de tar en förmögenhet bara man öppnar truten.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.