Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Vid anfall

2013-07-29 09:02 #0 av: indra-bus

om jag vid ett anfall skulle skada någon tex ramla på en barnvagn barnet flyger ur o dör.

Är man då skyldig till vållande till annans död?

Anmäl
2013-07-31 10:42 #1 av: mona43

En intressant fråga, men det borde klassas som olyckshändelse tycker man, eftersom det inte skedde medvetet, du tappade medvetandet.

Usch vad hemskt ändå om det skulle ske...

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-23 02:04 #2 av: Murre67

indra-bus!

Jag har själv en illa ep som gör att jag är medvetslös innan jag når golvet, eller gatan. Jag har aldrig tänkt på det så. Jag vet att många hemförsäkringar har som täcker både skador och om det blir rättegångar eller personskador... Jag vet att IF en mycket bra som heter hemförsäkring stor. Jag var tvungen att kolla upp det på min då jag aldrig har tänkt på att man kan skada andra pga sina egna anfall..


En mycket intressant fråga, tack hjärtligt för att du väckte den tanken hos mig också.


Så fruktansvärt om sånt skulle hända, jag ryser av bara tanken.

Anmäl
2013-10-05 14:40 #3 av: [per50]

Jo det låter verkligen hemskt, men skulle olyckan vara framme så ska det väll kallas en olyckshändelse under ett anfall. 

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.