Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Att vara anhörig och vän

Min bästa vän har fått epilepsi

2013-08-06 00:49 #0 av: JenniferFahlander


Hej, Min bästa vän har aldrig haft epilepsi förut förns nu då han haft 3 anfall på mindre än 3 v en gång har han fått åka in akut o röntgas o tatt prover och fått medicin.

 

Nu ska han eventuellt flytta hem till mej tills han hittat en ny lägenhet då han har mögel i sin lägenhet o vi tror att hans epilepsianfall kan bero på möglet.

Vet någon vad mögel kan orsaka förutom astma,

Tacksam för svar

Anmäl
2013-08-07 00:36 #1 av: mona43

Mögel kan påverka oss på många vis, då vi andas in det kan vi oftare än andra få olika infektioner och förkylningar, detta sätter ner immun försvaret i sin tur, som gör att man lättare kan dra på sig andra sjukdomar, men jag vet inte om epilepsi direkt kan orsakas av mögel, men kanske indirekt om man i övrigt är infektionskänslig, eller har andra sjukdomar. 

kroppens immunförsvar får ju jobba hårt om man är utsatt för någon sjukdom eller så, och man kan drabbas lättare av andra saker. 

Men epilepsi kan ju orsakas av så många andra saker, som stress på jobbet, eller av en livskris, eller sömnbrist, eller vara ärftligt.

Hoppas din vän snart får börja må bättre, snällt av dig att ställa upp för honom tills det ordnat sig.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-07 17:14 #2 av: [Traveller]

Låter långsökt att man skulle få Epilepsi av mögelsporer,däremot kanske man kan få Ep-anfall pga. den stress som en undermålig bostadssituation kan medföra.

Det viktiga är att din vän får komma till en neurolog och att en riktig utredning utförs av specialister.

En del epilepsier kan vara tillfälliga och övergående beroende på individens livsförhållanden vid det tillfälle då Ep visar sig.Men fortsätter anfallen är det viktigt att komma rätt i sjukvården för utredning och eventuell medicinering,dvs. din vän ska remiteras till neurologen om hen inte redan är inskriven där.   

Anmäl
2013-08-26 00:02 #3 av: JenniferFahlander

Okej. Jag har för mej att ja har hört att man kan få epilepsi av mögel men ja kanske har drömt.

Han äter medicin regelbundet nu.

Anmäl
2013-10-05 14:35 #4 av: [per50]

Hej JenniferFahlander!

Hur är det med din vän och hans epilepsi  hör gärna av dig..

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2014-02-06 17:08 #5 av: JenniferFahlander

#4 Hejsan, jodå de blir bättre så länge han tar sin medicin så har han inte fått några anfall, Han va nyligen tvungen att sluta sitt jobb på grund av epilepsin, så han mår väl inte så bra nu, nu går han bara hemma o försöker hitta nytt jobb men de är ju inte så lätt, men tror han har ett jobb på g nu så de e jju possitivt :)

Anmäl
2014-02-08 00:50 #6 av: mona43

Vi får hålla tummarna för att han får jobbet Tummen upp

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2014-02-09 13:19 #7 av: indra-bus

Jag håller oxå tummarna!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.