Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

Mat att undvika?

2013-08-25 17:44 #0 av: Murre67

Jag har aldrig tänkt på att kanske koppla ihop visst att äta eller tillsatser när det gäller epilepsi? Det finns ju så mycket ämnen som kan reagera på annars också.

Jag har aldrig tänkt på det tidigare, men så plötsligt kom tanken då jag hade flertalet små anfall under sömnen igår.

Under mina vanliga anfall faller jag medvetslös ner "Grand Mal" fast under mycket längre tid. Det blir alltid ambulans och en tid på sjukhus.

Finns det något speciellt man bör undvika att äta mindre av eller inte alls?
Finns det kanske några tillsatser man bör undvika?

Kanske finns det någon på detta innehållsrika och trevliga forum som vet någonting om detta.

Anmäl
2013-08-26 10:02 #1 av: mona43

Såg det här inlägget på kostdoktorn vet inte så mycket om denna metod.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-26 10:06 #2 av: mona43

Jag tror själv att en blandad kost med kött och mycket grönsaker i, är det bästa. Grytor med mycket grönsaker i är så gott. Tillsammans med motion och en bra sömn, bra levnadsvanor het enkelt.Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-26 10:50 #3 av: Murre67

mona43:

Jag tackar för det, jag äter mycket blandat och rör mig en del, sömnen är sämre då jag har haft dålig sömn av och till under lång tid, men har hjälp med detta både i form av medicin och samtal.
Jag gör vad jag kan i detta, visserligen finns det en del inre stress dels av att jag inte är arbetsför pga andra åkommor jag har :-(  Vilket också hindrar mig från att vara ute riktigt så mycket som jag vill.

Men då är det inte något speciellt att tänka på att jag bör avstå ifrån, tänk vad skönt det är att bara kunna kasta ut funderingar så här, utan att ens behöva känna sig dum av det...

Anmäl
2013-08-26 16:17 #4 av: mona43

GladHär är det bara att babbla på, och fråga vad man vill, inget är dumt att fråga om. Som min son sa när han var liten och man tyckte att han frågade så mycket: men mamma, om jag inte frågar så får jag ju inte veta! Det hade han ju helt rätt i ju.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-26 17:04 #5 av: Murre67

Så sant, barn är då för härliga. Framförallt ärliga, så mycket man kan lära sig av dessa :-)

Jag har ju förstått att han också har epilepsi,

många ggr så blir barn också mycket mer nyfikna , varför är det si eller så, varför händer det så här.

Många ggr är det ju så stelt å krystat vuxna emellan, då är det för att inte människor vågar eller att andra inte förstår.

Anmäl
2013-08-26 17:23 #6 av: mona43

Vi borde lära oss av barnen att våga fråga, då skulle vi inte heller vara så okunniga om epilepsi och andra sjukdomar. Vi är så rädda att göra bort oss, verkligen synd.

Nu är min nyfikne grabb Andreas snart 20 år, men fortfarande nyfiken, min andre son Markus med epilepsi är 18 år, Markus har en medelsvår autism, det är därför han troligast fått epilepsi. Andreas har Aspergers syndrom men inte epilepsi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-27 00:36 #7 av: Murre67

Då besitter ju ni en stor erfarenhet och kunskap inom ett stort område. så förstårligt att ni har startat denna sajt å forum. Förstår att den är guld värd för många.

Samtidigt som min egen epilepsi beror på flertalet ärrbildningar på hjärnan dels efter ett långt missbruk sedan många år, vilket också ledde till att jag i slutet av mitt aktiva beroende önskade avsluta mitt då dysfunktionella liv. Detta gör det ännu mer ont ibland att veta att jag själv har vållat mig detta.

Men trots detta skulle jag absolut inte vilja vara utan den kunskap som jag har fått med mig genom åren, både som beroendeperson, min epilepsi eller som helt drogfri.

Jag har vart helt fri från mitt beroende i 12 år, så jag har lärt mig att inte ge upp. När jag har mina absolut sämsta dagar idag så är dom gyllene jämfört med då jag hade mina bästa dagar förr.

Nu kom det med mycket, men vilket också är orsaken till min epilepsi.

Hmmm. Jag vet att det bara kan bubbla fram både det ena å andra ibland då jag skriver :-)

Anmäl
2013-08-27 10:57 #8 av: mona43

Det är bra att skriva av sig, du har verkligen kämpat och lyckats ocksåBlomma

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-08-28 01:11 #9 av: Murre67

Jo, jag kan vara envis som en röd gris ibland, ha ha.

Hade jag inte vetat att jag kan och orkar om jag vill så hade jag säker vart ute igen efter allt detta, men jag har haft o har så mycket underbara människor omkring mig som alltid har funnits där.

Men nu har jag ju nästan bara min ep,
Måste säga att jag är lyckligt lottad på många sätt.

Anmäl
2013-08-28 08:31 #10 av: mona43

Ett gott humör och folk som stöttar en är verkligen oerhört viktigt!Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.