Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Allmänt och andra sjukdomar

Jobb

2013-10-26 14:41 #0 av: linn8

Hej!

Finns det några jobb man inte får ha om man har epilepsi? (Har inte det men undrar bara:))

Anmäl
2013-10-26 18:17 #1 av: mona43

Det beror på hur epilepsin är, om man har många anfall eller är påverkad av den ofta, eller har medicin som gör att man mår riktigt bra.

Yrken som kräver att man hela tiden är skärpt och på allerten, som till exempel chaufförer av olika slag, pilot, kirurg eller andra krävande yrken, där får man inte alls ha minsta tendens till epilepsi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-04 18:20 #2 av: mona43

Fråga gärna mera om du undrar över något, det behövs mera kunskap om epilepsi i samhället. Gladmona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-10 08:16 #3 av: linn8

#2 ja då:) måste bara komma på något

Anmäl
2013-12-10 08:29 #4 av: mona43

 Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-21 20:22 #5 av: linn8

Hoppas att det är ok om jag tar det i samma tråd?

En gång när vi var i en park fick får lärare ett typ anfall, alla blev ju såklart jätte rädd, många skrek och sprang. Men jag, min kompis och en tjej till stod kvar. Den andra tjejen gick och hämtade lärare på andra sidan parken(hennes bror har elilpepsi) så småningom om kom helikopter osv. Men vad kan man göra för att hjälpa den personen? Kan man råka "förvärra" det?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.