Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Arbete, hobby och fritid

Granne med fåglar

2013-11-04 10:51 #0 av: [Traveller]

En sommarbild med det strävsamma Pilfinksparets första flygfärdiga kull för året.De här Pilfinkarna verkar lägga flera kullar och på höstkanten samlas alla kullarna till någon form av reunion innan de försvinner,någon fågelkunnig här på sidan kanske kan förklara?

Nu på hösten så vimlar det av Pilfink runt alla mina holkar och det verkar som om de ska ha vinterläger i holkarna? samma där,finns det någon som kan förklara?

Skator och Kråkor sitter runt omkring så tullandet på småfåglarna är säkert stort,jag tog ned mitt närmaste Skatbo förra hösten men de bor ändå inte så långt bort utan finns runt om. 

Anmäl
2013-11-04 19:28 #1 av: mona43

Vilken underbar bild, jag älskar fåglar! Här hos oss stannar några enstaka finkar kvar över vintern ibland, men de flesta flyger säkert till varmare länder, det borde vi göra ocksåGlad 

Har sett att småfåglarna gärna kryper in tillsammans i holkarna på vintern, de värmer nog varandra och skyddar sig samtidigt mot farorna utanför, kanske de lägger ett förråd av frön i holkarna?måste läsa på om mera om dem.

 Här vaktar katterna holkarna när ungarna är flygfärdiga i hopp om att kunna ta nån stackars unge, men jag ser även skatorna håller vakt. 

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-04 18:31 #2 av: mona43

Hur har du det nu för tiden?Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-21 20:02 #3 av: [Traveller]

Vintersolståndet är passerat,nu går vi mot ljusare tiderGlad.

Julmat,Gravlax,gravad strömming,köttbullar och skinka nu är det bara revben och inlagd sill kvar sedan är jag färdig.

Är det några här på sidan som har dålig erfarenhet av julstressen med ökad anfallsfrekvens eller utökad trötthet av det härjande oavsiktligt eller avsiktligt som julstöket kan innebära?Anmäl
2013-12-22 14:10 #4 av: mona43

Jag försöker ta det lugnt mitt i julstressen, men det är lätt att man dras med ändå. 

Men vad är det som heter att man bara måste ha det på ett visst vis? om man tänker efter så går det bra med både mindre med presenter och lagom med mat, man har rätt att bestämma hur just man själv vill ha sin jul, för hälsan är viktigare än ett välstädat hem och massor med presenter, kakor, mat och sådant, lagom är bäst helt enkelt!Glad

God jul allihopa och tänk på måendet, ingen tackar en för att man har det perfekt under julen, och sedan mår riktigt dåligt långt efteråt.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.