Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Typer av anfall och vad utlöser nya?

Enkla Partiella Anfall

2013-11-07 22:56 #0 av: Ipola

Startar en ny tråd och hoppas att det går bra. Ska försöka skriva så kort som möjligt, och om någon inte förstår sammanhanget kan man läsa min andra tråd "funderingar".

Iallafall, mitt största problem är mina "Enkla Partiella Anfall" som det kallas, kunde få dom varje vecka och ofta på en dag förr, fick Trileptal 600MG men fick tyvärr en allergisk reaktion och fick sluta, min läkare tyckte samtidigt att vi skulle avvakta med nya mediciner för att se om mina anfall har försvunnit, sagt och gjort.. två veckor efter så fick jag nya anfall (Fortfarande Enkla Partiella anfall, alltså inga krampanfall som är yttre, utan mer som känningar.) Skillnaden var att detta anfallet som kom var annorlunda, innan min medicin så varade anfallen i kanske 20 sek - 1 minut och jag fick en slowmotion känsla. Detta nya anfallet var samma sak, Men eftersom jag deltog i ett samtal samtidigt som det kom så märkte jag något nytt. Jag fick en konstig smak i min mun (kan inte riktigt förklara den), sen kom slowmotion känslan och min kompis märkte att något var fel och pratade med mig, men jag uppfattade inte hans ord, hörde bara  mummel eller som om han sluddrade. Min läkare satte in nya mediciner, denna gång blev det Keppra 500MG ska öka till max 2 tabletter om dagen, Har ingen erfanhet om Keppra och hittar inte den gamla medicin tråden som jag skrev i förut.

Jag är både rädd och nyfiken till varför mina anfall förändrades, en tanke är att kroppen inte hade mer hjälp från trileptal och därmed "förvärrades" dom. Detta anfallet varade också längre.

Och jag undrar också om det finns andra härinne som får/fått "Enkla Partiella Anfall" lika ofta som jag får/fick? Kunde som sagt få dom ett x. antal dagar i veckan och några gånger om dagen.

Blev långt igen, ursäkta. :)

Anmäl
2013-11-08 08:44 #1 av: gulochi

Jag vet att min brorsdotters epilepsi ändrade sig med åldern. Upp till 17 år så fick hon bara frånvaroanfall hon var med och hörde och såg vad som händer. Nu är hon 21 och har gått ifrån enkla partiella anfall till att ha komplexa partiella anfall där allt hon inte ser eller hör någonting.

Oftast rinner tårarna efter ett sådant anfall, men hon sitter, står under tiden det håller på ca 1-3 minuter.

Hon är terapiresestent mot ep-medicinerna de hjälper några veckor sedan kommer frånvaroanfallen tillbaka.

Anmäl
2013-11-08 12:27 #2 av: mona43

Här är tråden du sökte Ipola:     Funderingar

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-11-08 18:13 #3 av: Ipola

Gulochi - Det låter inte alls bra.. Men jag hoppas att det är mest pga att jag slutade med min medicin på direkt utan att trappa ner, då kan dom ju förvärras.

Mona43 - Där var den! Tack så mycket, hoppas denna inte ställde till med besvär.

Anmäl
2013-11-08 21:17 #4 av: mona43

Ingen fara IpolaGlad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-04 18:27 #5 av: mona43

Hur går det för dig Ipola?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-10 21:50 #6 av: Ipola

Det går bättre nu, Keppra hjälper mig bättre. Fick dock en nytt steg att öka pga jag började känna igen, och dom var som sagt annorlundare.

Med den nya ökningen fick jag också panikattacker, som tur det kan jag skilja på det. Även om jag inte förstår det direkt (har hänt 2 gånger). Men förhoppningsvis så går det över när kroppen har vant sig mer. Glad

Planeras dock ett nytt EEG test kanske till våren, för att se om något är annorlundare än mina andra (även om dom var nomarla) - Mest som en försäkring antar jag.

Men annars är allt bra :)

Anmäl
2013-12-11 07:36 #7 av: mona43

Låter bra även om dina panikattacker kan vara lite jobbiga så är det ju inte epilepsi.

Hör gärna av dig och berätta om hur du mår framöver Glad

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.