Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Allmänt och andra sjukdomar Att vara anhörig och vän Barn och vuxna med epilepsi Bemötande/behandlingar/forskning Djur med epilepsi Epilepsi förr och i andra länder Epilepsi i vardagen Epilepsi, fruktsamhet, graviditet Mätning av epilepsiaktivitet Om sajten ifokus Roliga filmer och historier Typer av anfall och vad utlöser nya? Tävlingar lekar och enkäter Vad är epilepsi Arbete, hobby och fritid Epilepsi filmer visar anfall Epilepsi i norden God mat för hälsan Klotterplanket - OT Mediciner och första hjälpen Presentation Regler på sidan Rättigheter och lagar i samhället Statistik Välkommen till epilepsi ifokus
Epilepsi i vardagen

rädd att vara själv

2013-11-18 20:56 #0 av: Liinddaaa

Får vanligtvis bara anfall vid uppvakning och det kan vara allt från små till stora så df vågar jag inte sova själv. Jag är livrädd att anfallet inte ska släppa och jag kan själv inte kontrolera mig. Någon som kan ge mig tips på att övervinna denna rädsla?

Anmäl
2013-11-19 16:29 #1 av: mona43

Är du vid medvetande då det händer så förstår jag att det är skrämmande, inte lätt att ge svar på detta, men en sak är att försöka intala sej själv redan kvällen innan att det är ingen fara, jag fixar det här, kan du påverka andningen under anfallet, så försök att djupandas, det kan hjälpa.

Någon fler som vill komma med tips?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-11-19 18:51 #2 av: indra-bus

När jag fick min ep  så var jag oxå livrädd, fast jag var rädd att få dem ute. Blev faktiskt tagen för fylla en gång fick inte blåsa alko test för att bevisa att ja inte var full.

Men sen bestämde jag mig för att inte vara rädd så jag tänker inte så mycket på de längre, men känslan kan ändå komma ibland o så kommer de nog att vara.

Anmäl
2013-11-19 20:55 #3 av: mona43

Oron finns nog där till och från allt jämt, en del lär sig nog olika knep som kan hjälpa.

Vad otrevligt att bli tagen för fylla, konstigt att de inte kollade med en alkotest. Tyvärr är det många i samhället som saknar kunskap om epilepsi.

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2013-12-04 18:26 #4 av: mona43

Hur går det för dig Liinddaaa, har det blivit lugnare?

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2014-01-19 19:09 #5 av: [per50]

Jag blev inte livrädd när jag fick min epilepsi, men jag blev lite orolig vad jag har fått för något.

Men efter en röntgen så fick jag veta att det var ett epilepsi anfall jag fick och att det bara var en gångs företeelse, men icke sa Nicke jag fick flera anfall  och efter det så sköter jag mig.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2014-07-03 14:38 #6 av: Shine

#5. Vad menar du att "sköta dig"? :)

Anmäl
2014-07-03 15:52 #7 av: [per50]

#6 Jag menar att jag tar min medicin regelbundet..

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.